Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoze ministra

Siniša Hajdaš Dončić: BDP će u sljedećem kvartalu rasti od 0,6 do 0,9%

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Soundset
10.06.2015.
u 16:30

– Ugovori su dobri, osobito u zapadnoj Hrvatskoj, tako da ćemo rasti – kazao je Hajdaš Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, gostujući u Interviewu tjedna na Soundsetu najavio je da će hrvatski BDP u drugom kvartalu rasti između 0,6 i 0,9 posto.

– Kao makroekonomist očekujem da ćemo u sljedećem periodu ili kvartalu imati veći rast nego što smo imali do sada. Po meni bi rast mogao biti između 0,6 i 0,9 bi trebao biti u ovome jer očekujem veću osobnu potrošnju i očekujem, kao što i sami vidimo, intenzivniji građevinski sektor, a isto tako i izvoz i industrijska proizvodnja su u plusu. Ugovori su dobri, osobito u zapadnoj Hrvatskoj tako da ćemo rasti – kazao je Hajdaš Dončić.

Komentirao je i najave sindikata pomoraca da će, ako ne postignu dogovor s upravom Jadrolinije oko novog kolektivnog ugovora, početkom kolovoza stupiti u štrajk. Rekao je da ''ne mogu stupiti u štrajk jer nije povrijeđeno niti jedno materijalno pravo zaposlenika''.

– Koliko sam jučer vidio, zanimljivo društvo je štrajkalo. Predstavnik cestarskog sindikata u štrajku pomoraca, član pomorskog sindikata. Ukupno je bilo 10-15 ljudi. Dakle, trajekti su najnormalnije vozili – dodao  je Hajdaš Dončić za Soundset.

>> Građevinarstvo: prvi porast radova 1,2%

Komentara 14

UI
Uvijek_iskreno
17:09 10.06.2015.

Kako da ne...to izjavljuje ministar koji je pogazio vlastitu rijec!!

MG
marko.glasnovic.507
16:53 10.06.2015.

ha ha koje lazi prosipate vi politicari..ima li vas itko da stoji iua svojih rijeci pa da podnese ostavku kad se pokaze da ste lagali..

DU
Deleted user
16:41 10.06.2015.

Jutarnji list je rezimski list pa ipak su u ponedjeljak objavili clanak jednog analiticara po kojemu izlazi da je rast BDP-a iskljuciva posljedica cinjenice da Hrvatska od studenog do veljace nije uvezla ni kilograma nafte i time je uvoz smanjen sto je opet rezultiralo optickim povecanjem BDP-a! A sto je sve skupa laz. Naime da je nafta uvezena u kolicinama kao i uvijek, imali bi pad BDP-a od 0,5%!!! BDP ce sada znacajno pasti u drugom kvartalu jer i uvoz nafte raste zbog pocetka turisticke sezone! Prema tome, lazu kad zinu... Kukurikuuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije