Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Josić

'Siniša Glavašević ne pripada samo obitelji, pripada svima'

Tomislav Josić
Jurica Galoić/PIXSELL
07.04.2013.
u 20:36

Ministar branitelja Predrag Fred Matić je gostujući u Temi dana HTV-a je rekao da kao Vukovarac rekao kako razumije da ćirilica u Vukovaru ima negativnu konotaciju.

- Naravno da Vukovarci imaju pravo prosvjedovati. No ne znam zašto bi netko od branitelja prosvjedovao, rat je završio prije gotovo 20 godina. Ako netko ima pravo prosvjedovati to su Vukovarci. Mi smo se borili za demokratsku državu i vladavinu pravu. Razumijem da ćirilica ima negativnu konotaciju u Vukovaru. No, ovakav način kojim se to želi postići ne želim podržati, rekao je ministar Matić.

Uz ministra Matića u emisiji je gost bio predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić koji je poručio da se hrvatskih branitelja nitko treba bojati te da nikome ne žele zlo.

Bojan Glavašević, sin Siniše Glavaševića čije su snimke iz Vukovara organizatori pustili na početku skupa, nakon prosvjeda je rekao da obitelj nitko ništa nije pitao te da bi on bio protiv ćirilice. Josić je rekao da je Siniša Glavašević kao i Blago Zadro heroj Vukovara i da kao takav ne pripada samo obitelji, nego da on pripada svima.

- Imam prvog susjeda Srbina. Mi se ne svađamo sa srpskim narodom u Vukovaru. Normalne ljude tamo ćirilica uopće ne zanima. Da su Hrvati u Gradišću došli i pobili stanovnike, bio bi apsolutno protiv tabli na hrvatskom jeziku. U Borovom selu i Boboti postoje dvojezične table, to su njihova sela i tamo neka budu. Vukovar je hrvatski grad i simbol Domovinskog rata i tamo ćirilice ne bi smjelo biti, poručio je Josić.

>> Evo što srpski mediji pišu o prosvjedu protiv ćirilice

>> 'Vlast neće biti dobrodošla u Vukovaru 18. studenog'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije