Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gsv

Sindikati i poslodavci podržali program oporavka

gsv
Marko Lukunić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
28.04.2010.
u 15:37

Predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta najavio je da će Vlada idući tjedan usvojiti hodogram provedbe programa s točno određenim nositeljima i rokovima za svaku mjeru.

Sindikati i poslodavci podržali su na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Program gospodarskog oporavka premijerke Jadranke Kosor.

Sindikati su, doduše, izrazili sumnje u program jer nema razrađenih rokova, konkretnih zaduženja i procjene učinka, ali su od kritika odustali kad im je premijerka zajamčila da će imati prilike na sjednicama GSV-a svoje primjedbe ugraditi u program.

Predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta najavio je da će Vlada idući tjedan usvojiti hodogram provedbe programa s točno određenim nositeljima i rokovima za svaku mjeru.

- Sindikati pozdravljaju Vladinu spremnost da napokon racionalno sagleda što je uvjetovalo ekonomsku krizu i zato podržavamo program - kazao je predsjendik HUS-a Ozren Matijašević te naglasio da su primjedbe sindikata usmjerene na politiku plaća, socijalnu pravdu, poreznu politiku te na ulogu države u gospodarstvu.

- Vladin program ide u pravom smjeru, doduše, s puno oštrih rezova i bolnih promjena, no to je jedini put prema gospodarskom oporavku i realnom zapošljavanju, kazao je predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Matko Bolanča.

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:18 28.04.2010.

Kriza je nastala zbog pohlepe gomile smrdljivog smeća koje je da bi zadovoljilo pohlepu kralo, varalo, lagalo , ulizivalo, podmetalo gdje god je stiglo , sada to dolazi na naplatu , ali tome nije kraj. Dok god se bude neodgovornoo radilo (ljenčarilo, kralo, uništavalo) na državnom koritu, kao i zapošljavalo ova država neće moći naprijed . Da ova vlada ima iole volje da zemlja izađe iz krize zaposlilo bi 300-njak poštenih , vrijednih ljudi iz državnih službi u inspekcijski nadzor parazita i štetočina , te podijelili otkaze svima kojima se utvrdi da su krali na dnevnicama. putnim troškovima, nenamjenski koristila sredstva itd itd , brzo bi se riješili 70-80000 parazita , a to je najmanje 600 mil. kuna mjesečno više u proračunu ne računajući na još toliko štete koju navedeni naprave svojim boravkom. Da ne spominjemo da možda nema ni 10% privatnika koji sve pošteno odrade prema državi, samo njihovim kažnjavanjem dobija se još najmanje 100 mil kuna . Ne da se ne trebaju dizati krediti , nego nam još i ostaje za poticanje proizvodnje.

OB
-obrisani-
16:50 28.04.2010.

Ne postoji sindikat, ne postoji vlada ni političari. Postoje samo vampiri koji sisaju nama-njihovoj \"stoci sitnog zuba\", krv na slamčicu čitavo vrijeme. Mislite da Vlada i sindikati pregovaraju o mjerama kad se sastanu? :D Jedino o čemu razgovaraju i oo čemu razmišljaju je kako zadržati svoje udobne fotelje, odnosno što će plasirati nama. Još nešto, jebo i nas, tu \"stoku sitnog zuba\" kad dozvolimo da su nam pastiri glupa tuka Kosorica, ofarbani Ribič, pijani Šeks i ostala vesela bratilja........

KU
kumajela
18:20 28.04.2010.

Bože, pomozi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije