Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene članka 262.

Sindikati odustaju od pregovora o Zakonu o radu

\'15.03.2010., Zagreb - Redovna sjednica GSV-a, gospodarsko-socijalnog vijeca u Vladi.Predsjednik GSV-a Damir Jakus. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/Pixsell
28.02.2012.
u 12:15

Jakuš podsjeća da 713.000 potpisa, koje su sindikati prikupili kad je Vlada pokušala promijeniti ZOR, nije rezultiralo referendumom, a Vlada sada na čudnovat način vodi socijalni dijalog pokušavajući kroz jedan zakon provesti drugi

Ne pristajemo na promjene članka 262. Zakona o radu i nećemo o tome pregovarati, poručuje Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Riječ je o odredbi koja propisuje trajanje kolektivnog ugovora. Jakuš podsjeća da 713.000 potpisa, koje su sindikati prikupili kad je Vlada pokušala promijeniti ZOR, nije rezultiralo referendumom, a Vlada sada, kako kaže, na vrlo čudnovat način vodi socijalni dijalog pokušavajući kroz jedan zakon provesti drugi.

– Na sastanke sazvane na jednu temu, a na kojima se onda govori o drugoj, ja neću dolaziti – kaže Jakuš.

Članove Vlade podsjeća da su i sami potpisali istu peticiju za referendum protiv izmjena Zakona o radu, pa je neprihvatljivo da i oni sad pokušavaju provesti istu izmjenu Zakona o radu, na isti način.

Komentara 73

UK
Ugo Kajvez
12:57 28.02.2012.

SDP je bio i jest jedno nasilan i surov kao i HDZ za rušenje radnička prava ........ a malo je poznato da radnička prava spadaju u domenu ljudskih prava, koje je i hrvatska potpisa konvenciju u UN-u ........... dakle, kršenje i rušenje radnička prava je jednako kršenje ljudskih prava ............. . Ali SDP kao i HDZ to i nije briga jer jednako zastupaaju neoliberalizam i nefeudalizaciju hrvatskog naroda ...........

IM
Ivica_M
13:00 28.02.2012.

28.02.2012. u 12:57h Ugo Kajvez je napisao/la: SDP je bio i jest jedno nasilan i surov kao i HDZ za rušenje radnička prava ........ a malo je poznato da radnička prava spadaju u domenu ljudskih prava, koje je i hrvatska potpisa konvenciju u UN-u ........... dakle, kršenje i rušenje radnička prava je jednako kršenje ljudskih prava ............. Ali SDP kao i HDZ to i nije briga jer jednako zastupaaju neoliberalizam i nefeudalizaciju hrvatskog naroda ........... ------------------ SDP je po svim tim pitanjima gori od HDZ-a. Najnoviji primjer je prodaja HPB-a i Croatia osiguranja strancima za kikiriki.

MR
mravac8
18:31 28.02.2012.

LOGIC Sanader je tipičan prevarant. HPB I CO su odavno prodane. Sada samo dolazi do realizacije posla. Dugove se s nečim mora vraćati, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije