Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s vladom

Sindikati javnih službi odrekli se božićnice za ovu godinu

sindikati, vlada, pregovori
Petar Glebov/PIXSELL
07.09.2010.
u 16:25

Pri samom su kraju i pregovori o temeljnome kolektivnom ugovoru za javne službe.

Sindikati javnih službi odrekli su se božićnica za ovu godinu, a taj će se novac prebaciti u fond za nezaposlene, izvijestili su nakon dvosatnog sastanka s Vladom predstavnici sindikata.

Dar za djecu isplatit će se u punom iznosu.

Pri samom su kraju i pregovori o temeljnome kolektivnom ugovoru za javne službe i on će biti potpisan do kraja tjedna, vjeruju sindikati. Ugovor će vrijediti tri godine, a naknada za prijevoz ubuduće će se isplaćivati samo onima koji do radnog mjesta putuju više od 1 kilometra.

Ostala materijalna prava, kako doznajemo, neće se dirati.

Komentara 49

US
U srcu
16:53 07.09.2010.

božićnica još prije 30 godina otac mi je pričo kako je u austriji svake godine dobio 13 plaću ili božićnicu nije mi bilo jasno kako, zašto danas kad shvaćam koliko ta plaća znači, jasno mi je ali je i dalje nemam

ŽI
žico
20:34 07.09.2010.

moj potpis sindikati više ne će dobiti !!!!!!!!

OB
-obrisani-
19:23 07.09.2010.

Zašto se oni ne bi odrekli prvo svojih povlaštenih mirovina i dali taj novac u fond za nezaposlene? Zašto se saborski zastupnici, ministri i sindikalni čelnici ne bi odrekli svojih povlastica prije nego počnu pregovarati o našima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije