Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"to su besmislice"

Simatović tvrdi da nije pomogao u lociranju Kapetana Dragana

'Franko Simatovic (top R), former commander of the Special Operations Unit of the Serbian State Security Service, and Jovica Stanisic (top C), former chief of Serbian State Security, sit in the courtr
'POOL'
04.06.2013.
u 14:52

Kapetan Dragan u australskom zatvoru čeka izručenje Hrvatskoj zbog zločina u Dalmaciji u kojima se spominje i Simatović.

Nedavno u Haagu nepravomoćno oslobođeni bivši načelnik Obavještajne službe Državne sigurnosti Srbije Franko Simatović izjavio je za Nezavisne novine da je Haaški sud prihvatio teze obrane kako nema njegove odgovornosti za udruženi zločinački pothvat ni za zapovijedanje ili planiranje zločina u Hrvatskoj i BiH. Nije želio govoriti o nagađanjima predstavlja li oslobađajuća presuda izrečena njemu i Jovici Stanišiću revanš za prijašnje oslobađajuće presude Anti Gotovini i Ramušu Haradinaju, ističući kako su "prevagnuli dokazi".

– Sud je utvrdio da ne postoji nikakva veza između mene, kao okrivljenog, i tih paravojnih formacija ni zločina koji su činjeni. To se, naravno, odnosi i na Stanišića – pojasnio je Simatović za Večernje novosti i kao besmislicu ocijenio prijašnje tvrdnje nekih medija kako je navodno pomogao pri lociranju "Kapetana Dragana" koji u australskom zatvoru čeka izručenje Hrvatskoj zbog zločina u Dalmaciji, u kojima se spominje i Simatović.

– To je potpuna besmislica. Nemam nikakve veze s tim – tvrdi Simatović.

>>'Gotovo sigurno ćemo se žaliti na presudu Simatoviću i Stanišiću'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije