Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ozlijeđenih

Šibenik: Teretni vlak s osam vagona iskliznuo iz tračnica

vlak
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
10.01.2010.
u 10:08

Zbog ove nezgode do daljnjeg je prekinut sav željeznički putnički promet između Knina i Šibenika, a putnici na toj relaciji putovati će autobusima. Ozljeđenih nema.

PERKOVIĆ - Jutros oko 6.42 sati na pruzi Knin – Šibenik dva kilometra od kolodvora na Peroviću, jedan od osam vagona teretnog vlaka iskliznuo je iz tračnica. Ozljeđenih nema.

Vlak je iz Kutine u šibensku luku prevozio umjetno gnojivo ili ureu. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće puknuće osovine.

- Vagon je iskočio iz tračnica na gumeno popođenje u križanju pruge. Ovaj dio pruge je rekonstruiran prije nekoliko godina tako da se vjerojatno radi o grešci na osovinskom sklopu, ali točan uzrok utvrditi će povjerenstvo za istragu Zagreba - rekao je Željko Silov, šef HŽ-ove Prometne sekcije.

Kako se vagon prevrnuo po nasipu i okolnom zemljištu prosulo se i nekoliko tisuća kilograma dušičnog umjetnog gnojiva. - Urea u malim dotzama pospješuje rast biljaka, ali u velikim količinama dušik u tlu spaljuje sve što stigne - kazao je Goran Baranović inspektor zaštite okoliša. Prosuto umjetno gnjojivo odmah je izolirano plastičnim folijama.

Zbog ove nezgode do daljnjeg je prekinut sav željeznički putnički promet između Knina i Šibenika, a putnici na toj relaciji putovati će autobusima. Putnički vlakovi Zagreb Split voziti će po voznom redu ali će se prije kritičnog mjesta biti će prebačeni autobusima do krajnjeg odredišta.

Putnici nagibnog vlaka koji je jutros krenuo iz Zagreba doputovali su do Unešića, potom su autobusima prebačeni do Splita. Oni koji na put iz Splita kreću na put poslijepodne, vlakovima će putovati do Unešića a potom će do Zagreba nastaviti nagibnim vlakom.

 

Komentara 41

Avatar Azriel
Azriel
12:14 10.01.2010.

tomash u pravu si, ko radi taj griješi. Tko ne radi ne može pogriješiti, i ne može biti za ništa kriv. Kaljmeti nije ništa kriv, i za ništa ne zna, iz prostog razloga jer ništa ni ne radi. Upravo sam dokazao tvoju tvrdnju, uz pomoć simbolične logike. To je neosporiv dokaz, pa i na sudu.....

BA
balance
12:50 10.01.2010.

Opet Prsan radi po svom!!!!Koji to ljudi rade na tehnickom pregledu vozila!!!Strucni sigurno NE.Pod hitno smanjiti brzine na svim prugama HZ-a ili sve ispada iz tracnica.

OB
-obrisani-
11:21 10.01.2010.

hadeSMEĆE treba otići zato jer je SMEĆE! DOLJE BANDA LOPOVSKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije