Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme

Sezona požara: Na raspolaganju 5000 vatrogasaca

požar
Hrvoje Jelavić
17.06.2010.
u 13:06

U protupožarnoj sezoni ove godine na raspolaganju će biti 5000 vatrogasaca te šest zrakoplova, što je za jedan više nego lani, šest zračnih traktora i četiri helikoptera.

Na 24 lokacije u priobalju, gdje se požari češće pojavljuju, tamošnjim vatrogascima pridružit će se 1500 vatogasaca s kontinenta - izvijestio je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

U protupožarnoj sezoni ove godine na raspolaganju će biti 5000 vatrogasaca te šest zrakoplova, što je za jedan više nego lani, šest zračnih traktora i četiri helikoptera.

Najveći problem predstavljaju teško pristupačni tereni, minski sumnjiva područja i požari na granici s BiH, izvijestio je Jurin istaknuvši kako su lani i preklani 90 posto požara ugasili unutar četiri sata.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut ocijenio je da su zahvaljujući dobroj pripremljenosti u nedavnim poplavama u Slavoniji štete i rizici smanjeni na najmanju moguću mjeru. Naglasio je kako je zadovoljan dobrom suradnjom s Centrom za obranu od poplava Hrvatskih voda i Hrvatskim auto-klubom.

Zapovjednik Civilne zaštite RH Stjepan Huzjak istaknuo kako tijekom turističke sezone planiraju uvesti u Centru 112 dežurstva djelatnika na nekoliko stranih jezika, a  na autocestama će stalno dežurati 17 timova hitne medicinske pomoći.

Ključne riječi

Komentara 4

PU
paul-umpe
15:45 17.06.2010.

Ali kolega kad je gorilo nisu mogli ugasit pa je morao dolazit kanader iz Dubrovnika.

MO
motherofthree
15:41 17.06.2010.

Vatrogasci gase vatru. Krčenje šuma i šikara obveza je privatnih vlasnika/lokalne samouprave, a ne vatrogasnih jedinica. I bogu fala da si ih vidio da se izležavaju - za sve nas je bolje da vatrogasci imaju što manje posla.

PU
paul-umpe
15:39 17.06.2010.

E bas lijepo.sad svim vatrogascima koji su dosli u ispomoc dati 8h dnevno da rade a ne da dezuraju.Kad kazem da rade mislim da se zabave prevencijom tj krcenje sikare,sisanje suhe visoke trave,odrzavanje vatrogasnih puteva i tako ce imati manje posla kod gasenja.Prosle godine gledam ekipu vatrogasaca iz slavonije izlezavaju se kao gusteri a placa iz proracuna ide.Katastrofa, pa nije ispomoc na godisnjem nego da nesto radi ali oni nekad i rade tj preprodaju vodu lokalnom stanovnistvu sa vatrogasnim vozilima i dizelom placenom od poreznih obveznika.Nadam se da cete se slozit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije