Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuklearka Fukushima

Šestorica radnika ozračena zbog ponovnog curenja vode

Fukushima
Reuters/PIXSELL
09.10.2013.
u 07:32

Radnik je greškom skinuo cijev koja spaja sustav za odstranjivanje soli iz stotina tisuća litara vode koju Tepco pumpa iz oštećenih reaktora u Fukushimi.

Operator oštećene nuklearne elektrane Fukushima izvijestio je da je šestero radnika u nuklearki bilo izloženo radioaktivnoj vodi koja je procurila nakon što je jedan od njih greškom skinuo pogrešnu cijev, piše Reuters.

Kompanija Tepco muči se da bi kontrolirala radioaktivnu vodu u nuklearki koja je oštećena u snažnom potresu i tsunamiju u ožujku 2011. godine.

Radnik je greškom skinuo cijev koja spaja sustav za odstranjivanje soli iz stotina tisuća litara vode koju Tepco pumpa iz oštećenih reaktora u Fukushimi. Glasnogovornik Tepca rekao je da je u posljednjem incidentu iscurilo nekoliko stotina tisuća litara vode.

>>Radnik u Fukushimi pritisnuo pogrešan gumb i isključio hlađenje reaktora

>>Novo curenje radioaktivne vode u Fukushimi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije