Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna pogreška

Novo curenje radioaktivne vode u Fukushimi

mjesec
AFP
03.10.2013.
u 12:02

Količina je mala u usporedbi s galonima radioaktivne vode koja je iscurila nakon što su elektranu pogodili potres i tsunami 2011.

Zabilježeno je novo curenje iz nuklearne elektrane Fukushima, javlja AP. Upravitelj elektrane, tvrtka Tokyo Electric Power Co. izjavila je da je iscurilo barem 430 litara radioaktivne vode kad su radnici prenatrpali spremnik kojem je nedostajao mjerač koji bi ih upozorio na opasnost.

Količina je mala u usporedbi s galonima radioaktivne vode koja je iscurila nakon što su elektranu pogodili potres i tsunami 2011., no riječ je o jednoj od mnogih pogrešaka koje je tvrtka napravila tijekom napora da se zaustavi curenje.

Iz tvrtke poručuju da su njihovi radnici u četvrtak otkrili novo curenje dok su obilazili spremnike. Riječ je o jednom od tisuću spremnika podignutih oko elektrane kako bi zadržali vodu koja se koristila za hlađenje otopljenog nuklearnog goriva u pokvarenim reaktorima.

>> Potres jačine 5.8 Richtera pogodio područje u blizini Fukushime

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije