Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb: užas u školi

Ovo je mladić kojem je 
učenik smrskao lice zbog bivše

Valentin Celinić
Foto: Privatni album
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
21.02.2013.
u 18:42


Roditelje iz škole o slučaju nisu obavijestili, policajac im je javio da je sin u bolnici

S teškim potresom mozga, potpuno smrskanom jagodičnom kosti i kosti oko oka 15-godišnji Valentin Celinić već treći dan leži u zagrebačkom KBC-u Dubrava. Ozljede su to koje mu je nanio školski kolega, 16-godišnji M. P. K. u utorak navečer ispred Graditeljske tehničke škole Zagreb, za vrijeme malog odmora. I sve to, kako se čini, zbog ljubomore.

Titanske pločice u licu

– Naš sin od početka školske godine sjedi s djevojkom, bivšom curom svog napadača. To nije bio njegov izbor, tako ih je razmjestila razrednica, međutim M. P. K. vjerojatno je mislio da između njih postoji neka veza – objasnila je Vlatka Celinić Marjanović, majka pretučenog učenika, i dodala da sukob, koji se dogodio ovaj tjedan, nije bio jedini između dvojice budućih arhitektonskih tehničara. Znali su se, objašnjava Celinić Marjanović, porječkati i prije, međutim nikad nije bilo većih razmirica.

– Valentin već godinama trenira rukomet i kući uvijek dolazi oko 23 sata. Naravno, uvijek se brinemo da mu se nešto ne bi dogodilo, ali da bi mogao nastradati upravo u školi, na to nismo ni pomišljali – rekao je Valentinov poočim Siniša Marjanović spremajući se u bolnicu kako bi posjetio sina nakon operacije. Petnaestogodišnjaku su liječnici ugradili titanske pločice u lice jer su mu kosti bile potpuno smrskane. To i ne čudi toliko, objašnjavaju dječakovi roditelji, uzimajući u obzir da Valentinov napadač trenira boks.

– Slučaj je vrlo ozbiljan i njime se bavim po službenoj dužnosti. Samom događaju nisam svjedočila, tako da ne mogu puno komentirati, policija vodi slučaj – rekla je Jasna Fabijanić, ravnateljica škole u čijem se dvorištu dogodio incident koja roditelje nije o tome ni obavijestila.

Sestra odbila pomoći

O tome da je Valentin napadnut Marjanovići su doznali od policajca koji im je kući došao javiti da im se sin nalazi u bolnici.

– Razočarani smo svime što se dogodilo. Nakon što je M. P. K. nokautirao Valentina, odšetao je dalje na nastavu, dok su prijatelji moga sina odveli preko puta škole, u Dom zdravlja u Sigetu. Međutim, tamo su mu odbili pomoći. Medicinska sestra do koje su došli rekla im je neka netko od njih nazove Hitnu pomoć jer ona ozlijeđenom dječaku ne može pomoći – rekla je mama Valentina kojeg su prijatelji potom vratili na parkiralište škole i pozvali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo nakon toga, kao i policija.

– Ispred škole došlo je do fizičkog obračuna u kojem su jednom od maloljetnika nanesene teške tjelesne ozljede. Postupak je još u tijeku – rekli su u PU zagrebačkoj, dok su iz prosvjetne inspekcije kratko poručili da su upoznati s događajem, ali još će provjeriti je li škola poduzela sve potrebne radnje. Neslužbeno doznajemo da policija nije zadržala M. P. K. jer nije punoljetan, a čeka se i iskaz Valentina koji se još oporavlja od teške operacije koja je umjesto sat i pol, koliko je bilo predviđeno, trajala jučer čitavo jutro.

– Napadač našeg sina već se vratio u školu, u društvo svojih vršnjaka koji su čak i zaprijetili Valentinovim prijateljima da ne kažu što se dogodilo, a kad će naš sin ponovo normalno krenuti u svoj prvi razred, to nitko ne može znati – rekla je mama Vlatka.

>> Nasilje u školi – dječak dva sata pretučen sjedio na nastavi

Komentara 57

CH
chemica
19:23 21.02.2013.

Bog blagoslovio školu ravnateljice Vokić. Ako želiš dobro svom djetetu, sigurno ga nećeš poslati u nekakvu "graditeljsko-tehničku". Postoje obrazovne ustanove, a postoje i zvjerinjaci za neprilagođene. U moje vrijeme su to bile srednja drvna i poljoprivredna. Ponavljači, divljaci....bacanje petardi za profesorima na hodniku...Lijepa su to bila vremena, jer kao što vidimo može to i puno gore. Tako je to među sirotinjom koja ne želi učiti. Bar neka se onda pokolju među sobom. Gimnazije za elitu koja želi i ima za studij, a strukovne škole za niže društvene slojeve. Pravi kapitalizam.

Avatar Stipo Li
Stipo Li
12:40 22.02.2013.

Ovo je sve posljedica kulture u kojoj se živi, posljedica utjecaja nasilja sa video igrica, filmova....pa bože moj i crtića....gdje je nestao zekoslav mrkva??? I prije su se djeca tukla po školama.....ali nikad nije bilo lomljenja lica, ubijanja..... sve jeje se svodilo na pokoji udarac i to je sve.....ali ovo što se danas dešava je katastrofa!

Avatar babas
babas
12:35 22.02.2013.

Ljubomora je opasna psihička bolest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije