Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenog tipa

Seli u novu kaznionicu: Tomislav Horvatinčić dobio premještaj

Zagreb: Tomislav Horvatinčić na Županijskom sudu tražio odgodu odsluženja kazne
Goran Stanzl/PIXSELL
02.12.2023.
u 23:46

Iz kaznionice Lipovica, Horvatinčić će biti premješten u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi

Tomo Horvatinčić (75) rješenjem Upravitelja Središnjeg ureda za zatvorski sustav i probaciju dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule, na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, piše Jutarnji list.

Nakon suđenja koje je trajalo godinama, Horvatinčić se na odsluženje kazne u Remetinec javio 14. srpnja 2021. godine, 10 godina od nesreće u kojoj je poginuo bračni par Salpietro, nakon što je svojom jahtom naletio na njihovu jedrilicu. U Dijagnostičkom centru u Remetincu proveo je mjesec dana, čekajući da mu se odredi gdje će odsluživati kaznu.

VEZANI ČLANCI:

Poslije je bio u kaznionici u Lipovici, na otvorenom dijelu Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice. Često puta je snimljen i u Krapinskim Toplicama. U listopadu prošle godine snimljen je na Cvjetnom tru u Zagrebu, a tu povlasticu ima zbog toga štp je uzoran zatvorenik. Premještaj iz Kaznionice u Lipovici-Požegiu u Kaznionicu Valtura u Puli tražio je u lipnju ove godine, pisala su tada 24sata.

Kazne u Valturi inače služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela. 

Komentara 3

K3
Krešimir_3007
05:55 03.12.2023.

Samo da mu u toj Valturi ne bude preteško.

OK
Okrad11
08:11 03.12.2023.

Neka mu gsp. Čačić posudi palice za golf pa neka malo krati vrijeme...

BL
blackeder2022
00:54 03.12.2023.

Zar na Golome više nema slobodnih apartmana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije