Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog slučaja Horvatinčić našem društvu prijeti sveopća sinkopa

30.08.2023. u 07:58

Sustav izvršavanja kazne zatvora u Hrvatskoj, kao i u ostalim europskim zemljama, počiva na rehabilitacijskom konceptu, a korištenje pogodnosti, među njima i godišnji odmor, ublažava negativne učinke zatvaranja

Komentara 6

MK
marcel.kocan
09:16 30.08.2023.

pa lijevi liberali su stvorili takav zatvorski sustav, "human". Poanta zatvora nije da bude human nego neugodan. Ali i inače, i u SAD, i svugdje u svijetu oni osuđeni zbog prometnih nesreća služe u zatvorima minimalne sigurnosti i poluotvorenima. Zatvoreni tip je za nasilnike, razbojnike, ubojice (s namjerom, ne iz nehata)

KU
Kujttim
11:45 30.08.2023.

Ovo je potpuno promašen članak. Horvatinčić ima 76 godina i u drugim bi, humanijim državama, nakon što je već 2 i pol godine bio u zatvoru bio u kućnom pritvoru. Naime, oduzmeš mu vozačku dozvolu, napišeš rješenje o uvjetnoj slobodi, staviš u kućni pritvor i nema nikakvih problema.

FR
FranjoTT
09:11 30.08.2023.

Naravno i onda se propinjemo na zadnje noge što su nam Grci uhitili 105 huligana koji su krenuli u Grčku raditi nerede sa smrtnim ishodom, premijer, ministri i svi ostali lete posjetiti zatvorenike kao da je dijete nekog HDZ-ovca u grčkom zatvoru, a je sigurno. Nisam nikada vidio da su toliko bili složni da pomognu nekome bolesnom djetetu koje nije nikome nanjelo zlo, to ih ne zanima jer nema tamo političkih bodova. Radije će Vlada RH platiti 3 milijuna eura jamčevine za huligane koji će opet naravno nanovo raditi nerede jer su to jedni te isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije