Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Šelebajevi: Zašto je naš sin u zatvoru, a D. Čuljak na slobodi?!

'17.10.2011., Zagreb - Milan i Jasminka Selebaj, roditelji uhapsenog Vladimira Selebaja. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
19.10.2011.
u 08:35

Vozio sam sina, djevojku i njezinu sestru na ljubljanski aerodrom. Vlado je putovao na poslovni sastanak u Pariz, a cure su trebale nastaviti za Bruxelles jer Mišel priprema doktorat

Milan Šelebaj strojarski je inženjer koji je posljednjih trideset godina do umirovljenja radio kao direktor jedne njemačke tvrtke u Francuskoj. Supruga Jasminka svoju je karijeru podredila obitelji pa se posvetila kućanstvu i odgoju sina jedinca Vladimira Šelebaja Selliera. Planovi o mirnim danima u mirovini, posvećenima tek brizi za unuke, rasplinuli su se u samo nekoliko dana. Policija, Remetinec, sastanci s odvjetnikom, uporna zvonjava telefona, pritisak medija... samo se neke od sličica u mozaiku privatnog pakla koji upravo proživljavaju.

Milan Šelebaj završio je na ispitivanju nakon što je u četvrtak u 9.30 sati uhićen na graničnom prijelazu Bregana zajedno sa svojim suputnicima: sinom Vladimirom, njegovom djevojkom Mišel Zorić i njezinom sestrom Martinom. Kasno navečer istoga dana troje je putnika pušteno kući, a Vladimir Šelebaj Sellier odveden je u istražni zatvor Remetinec. Za što ga se tereti obitelj je doznala tek iz medija. U pitanju su, pokazalo se, vrlo teške optužbe. Sumnjiči se za zloupotrebu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju putem produkcijske tvrtke Core Media, a riječ je o izvlačenju 9,3 milijuna kuna preko fiktivnih računa koje je Core Media izdavala tvrtkama s kojima je poslovala. I tako je Milan Šelebaj, čovjek koji se s novinama dosad susretao samo na kiosku, ugostio novinare Večernjeg lista u svom domu na sjeveru Zagreba iako, kako je rekao, principijelno zazire od medija. Motiv njegova istupa samo je jedan: medijska hajka na njegova sina koji se u ovom trenutku ne može obraniti.

Šokiran uhićenjem

– Pristao sam na ovaj razgovor samo kako bih pokušao ispraviti neke laži izrečene i napisane o mom sinu. Kažem neke jer je objavljena gomila laži, izmišljotina i izmanipuliranih činjenica, ali najviše me zaboljelo što su rekli da je moj sin uhićen u bijegu. To je drsko podmetanje na koje ne mogu ostati ravnodušan jer se stvara klima da je Vladimir Šelebaj kriminalac i potpuni imbecil, a sad je i kukavica koji bježi, što je potpuna laž. Kako bi glup trebao biti da se u ovom trenutku upusti u bijeg – ljuti se Milan Šelebaj i potom se prisjeća trenutka koji je okrenuo sav njegov svijet, kada je na graničnom prijelazu Bregana zaustavljen Audi A6 kojim je upravljao upravo on. Njihovo odredište bila je Ljubljana, zračna luka Brnik, odakle su "hvatali" vezu za Pariz. Vladimir Šelebaj, tvrdi njegov otac, imao je dogovoren poslovni sastanak, dok je Mišel Zorić nakon slijetanja u Pariz planirala, u sestrinu društvu, svoje putovanje nastaviti za Bruxelles i Maastricht. Djevojka Vladimira Šelebaja, inače 38-godišnja PR menadžerica, onamo se uputila radi prikupljanja materijala za doktorsku disertaciju na temu euroskepticizma koju priprema na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. No, na svoje odredište nije stigla, kao ni ostatak putnika iz Audija. Prilikom legitimiranja na hrvatskoj strani graničnog prijelaza policajci su im naložili da izađu iz vozila.

– Bez riječi objašnjenja zašto smo zaustavljeni, odveli su nas u nekakvu nusprostoriju ispod stubišta punu paketa papira i polomljenih stolaca. Nas četvero u čudu smo se gledali, nismo imali pojma što se događa. Vladimir je bio šokiran. Vrtio je film u glavi misleći da je riječ o neplaćenom računu ili pozivu na ročište na koje se zaboravio odazvati.

Iako smo na policiji proveli idućih 12 sati, što na granici, što u Heinzelovoj, nitko nam do današnjeg dana nije rekao zašto smo privedeni i što nam se stavlja na teret. Za optužbe za malverzacije zapravo smo doznali iz medija – rekao je Milan Šelebaj, ne krijući koliko mu je teška situacija u kojoj se našla njegova obitelj.

Dani koji su iza njega podsjećaju ga na "Proces" jer se, poput Kafkina lika Jozefa K., našao u posve bizarnoj situaciji. Za života se nikada nije ogriješio o zakon, a sada ga, kaže, smještaju među polusvijet. Kada se već činilo da će odustati od intervjua, u razgovor se uključila supruga Jasminka, Vladimirova majka.

– Znam da si pošten i znam da mi je sin pošten čovjek te da nam kaljaju ime. Nemamo se mi čega sramiti! Pogledajte mog sina prilikom privođenja: iako s lisicama, on jedini gleda u objektiv, ne krije lice kaputom kao što su to činili ostali.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede

Komentara 95

Avatar delminium
delminium
21:15 19.10.2011.

Šelebaj? Prvo se zaljubi u Dijanu, pa ga ona prevari , pa ostavi, pa mu zajednički ukradeni novac otme i još ga zatvori. . Smijat se Šelebaju ili ga žalit?

TR
Tripoli
16:55 19.10.2011.

mozda zato jer je kriminalac?!....

07
0720
21:04 19.10.2011.

Izgleda da ima i vas zagoraca puno lopova,nemojte uvijek pucati po hercegovcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije