Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Šeks: Tadićeva izjava na Ovčari je izvrsna

vladimir šeks
Arhiva VL
04.11.2010.
u 12:44

- To je važan i vrijedan iskorak i utjecat će bitno na odnose Hrvatske i Srbije, ali i na stabilnost cijele regije

Izvrsna izjava predsjednika Srbije Borisa Tadića. Ne samo da je izrazio žaljenje, nego je i dao ispriku zbog zločina. To je važan i vrijedan iskorak i utjecat će bitno na odnose Hrvatske i Srbije, ali i na stabilnost cijele regije - komentar je potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa na prvu izjavu srbijanskog predsjednika Tadića danu na Ovčari.

Optimistična je i potpredsjednica Sabora Željka Antunović.

- Ako već nije do izjave došlo ranije, dobro da je sad. Za ispriku treba hrabrosti. Ali nadam se da neće samo na tome ostati i da će svaki idući dan biti obilježen u skladu s tom isprikom - poručila je Antunović.

>>Tadić na Ovčari: Upućujem riječi isprike i iskreno žaljenje

Kajin: Vukovarsku žrtvu ne treba relativizirati

Za IDS-ovca Damira Kajina Vukovar je najbolje mjesto za razgovor hrvatskog i srbijanskog predsjednika, no on neće, kaže, staviti točku na i hrvatsko-srbijanskih odnosa.

- Isto je tako sigurno da ni Tadić kurtoaznim izjavama žaljenja neće izraziti tvrdnju da je bivša jugoslavenska vojska pod patronatom njegova prethodnika Miloševića bila agresor jer bi to impliciralo ratnu štetu u korist Hrvatske i BiH - kaže Kajin. Dodao je i da je Boris Tadić u Paulin Dvor mogao doći neki drugi dan.

- Nesporno je da se tamo također dogodio stravičan do danas nekažnjen zločin, ali vukovarsku žrtvu na taj način ne treba relativizirati - rekao je Kajin.

Friščić: Možemo praštati, ali ne treba zaboraviti

- Postoji ona riječ utjeha. Možemo praštati, ali ne treba zaboraviti. Tko zaboravi prošlost, ona mu se često vrati - komentirao je potpredsjednik Sabora Josip Friščić dolazak srbijanskog predsjednika Tadića u Vukovar. Taj njegov čin je, kaže, dobrodošao, ali njime se neće zatvoriti "knjiga".

- Još je tisuće onih za koje ne znamo gdje su im kosti, otvoreno je pitanje nezbrinutih nakon rata, pitanje granice nije riješeno, očekujemo i sudske pravorijeke - nabrajao je Friščić sva otvorena pitanja koja Hrvatsku još uvijek tište.

Ovo je pozitivna faza u odnosima Hrvatske i Srbije. Naravno, bit će 
i onih koji prigovaraju, komentirao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

Komentara 54

X2
xychhr-200
19:21 04.11.2010.

A što si je gospodin \"izumitelj\" raznih glupih i za narod pogubnih zakona \"drmnuo\" prije ove slavne izjave..???

OB
-obrisani-
00:12 05.11.2010.

04.11.2010. u 19:59h cxiril je napisao/la: Jedina prava istina je da su Hrvati i Srbi jedan narod uvučen u svojoj ludosti u bratoubilački rat. _______________________________________________________________ E, kakovog li ovog budalu majka rodi.

SN
snovak45
14:45 04.11.2010.

Što ? Ne smije se reći da se Šeks slikao kraj boce ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije