Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orepićeva odluka

Šefovi u MUP-u gube službene aute, dobivaju ih operativci

Vlaho Orepić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
12.02.2016.
u 19:20

Od 1. ožujka bez prava na cjelodnevno korištenje automobila ostat će pedesetak šefova koji su vozili astre, škode octavije i superb...

Zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić, načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bjelić, načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec... To su samo neki od rukovoditelja u Ministarstvu unutarnjih poslova koji su do sada imali pravo koristiti službeni automobil 24 sata na dan, a od 1. ožujka to više neće moći. Naime, tada na snagu stupa odluka o korištenju službenih vozila koju je ovih dana donio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

U MUP-u nam je odgovoreno da će prema toj odluci pravo na službeno vozilo tijekom cijelog dana imati samo glavni ravnatelj policije te načelnici policijskih uprava.To bi trebalo značiti da osim načelnika uprava, odjela i odsjeka u Ministarstvu, pravo na cjelodnevno korištenje službenih vozila od prvog dana ožujka neće imati ni jučer imenovani pomoćnici ministra Stjepan Lončarica, Joško Dorić i Lidija Pelivan Stipetić, kao ni zamjenik ministra (kada bude imenovan). Isto tako će prema već donijetoj odluci koja treba stupiti na snagu bez mogućnosti cjelodnevnog korištenja službenih vozila ostati i zamjenici ravnatelja policije Dražen Vitez (zamjenik za opću sigurnost) i Zvonimir Vnučec (zamjenik za kriminalitet).

Što se tiče policijskih uprava, pravo da se automobilom ministarstva koriste tijekom 24 sata, a samim time budu sve vrijeme i dostupni, imat će samo načelnici uprava, njih 20. Automobili bez kojih će ostati šefovi – a među kojima je ponajviše škoda octavia, škoda superb, pokoja opel astra i golf te marke drugih proizvođača koje su u ovoj klasi – dobit će operativci na terenu u onim policijskim upravama kojima nedostaje automobila. Navodno se radi o pedesetak vozila koja će nakon donošenja pravilnika biti preraspoređena. Ipak, kao i kod svakog pravila, i kod ovog će moći biti napravljen izuzetak. Uz valjano pismeno obrazloženje šefovi će moći tražiti službeni automobil. Ministar Vlaho Orepić taj je koji će na kraju odlučiti hoće li ga dobiti ili ne. U Ministarstvu unutarnjih poslova naglašavaju da korištenje službenog automobila za odlazak na teren neće biti upitno.

>>Ovo su nove registracijske pločice! Ministar Orepić: Od jutros se već tiskaju

>>MUP: Nema nestašice registracijskih pločica

Komentara 28

ST
stric15
19:54 12.02.2016.

....triba je on provjetrit kancelarije od velikosrbsko-komunističkog kadra ....ali kako je i sam jugopodoficir ( a takvi su najjadniji ) naravno da to nije učinio....

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
20:04 12.02.2016.

VAU O' REPIĆ ...... ..baš sam impresioniran....haha....zabavljač taj brkati milicionar.....daj nam čovječe crtača sa Poljuda !!

MA
matekmatatek
20:11 12.02.2016.

Za kancelarijski posao nije potrebno vozilo od 0-24. Svaka ušteda je dobrodošla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije