Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito za direktore

Šefovi plinare provodili lude noći na Tajlandu

plinara
Foto: VL
1/3
23.10.2011.
u 10:00

Rakija u devet, pa na ručak u skupi restoran. Djevojke smo nalazili za večerom i s njima se opijali do jutra uz ples na štangi. I tako po 10 dana

Direktori Gradske plinare Zagreb i kooperanti kojima su davali poslove za mito isprva su imali samo “poslovni odnos”. Oni bi im dodijelili posao, a ovi bi im čim bi im novac sjeo na račun dali kuvertu na ruke. Strog poslovni odnos, maksimalna diskrecija i ništa više. Kako je vrijeme prolazilo, tako su se zbližili. Učestale su večere u zagrebačkim restoranima, skupa jela i vina... Posao je išao glatko, nitko ništa nije sumnjao pa su se još više opustili. Krenula su putovanja.

Sve su bilježili fotoaparatom

Tjedni aranžmani na poznatim austrijskim skijalištima, jedrenje Jadranom, a zatim i egzotične destinacije – Tajland, Singapur i Kuba. Zabava do ranih jutarnjih sati, ples na štangi i opijanje, a sve u ugodnom društvu egzotičnih djevojaka niska morala. Poslovni odnos kooperanata i direktora pretvorio se u “prijateljski” i postao način života. Za troškove dobre hrane, pića i provoda, priča naš izvor Z. G. (podaci poznati redakciji), direktori su “vraćali” stalnim namještanjem poslova. A svoje provode s “prijateljicama” i ples na štangi redovito su bilježili fotoaparatom.

– To su bila druženja uz dobru klopu, dobra vina i zezanciju. Svi smo ih obožavali. Malo bismo razgovarali o poslu, no uglavnom je to bila zabava. Žene, opijanje do jutra i najbolja hrana. U Tajlandu je svatko sebi nalazio djevojku jer je tamo prostitucija normalna stvar. Tajland je destinacija za seks i svi smo to dobro znali. To su obično bile djevojke s kojima smo započinjali druženje tijekom večere. Sve je bilo samo najbolje. Sve se plaćalo preko poslovnih kartica (na račun tvrtke). S njima sam bio i ja. Nakon povratka direktori bi nazvali i rekli da ću dobiti račune. Uvijek su prelazili cijene putovanja, ali ja sam ih redovno podmirivao, i to uvijek na isti račun iste zagrebačke putničke agencije (podaci poznati redakciji) – kaže Z. G., bivši vlasnik tvrtke koja je godinama uz mito poslovala s Plinarom.

Najluđe 2005. i 2006.

Druženja su, pamti, počela 2000. godine, kada je na čelo Holdingove podružnice došao V. T, sada već bivši direktor gradske tvrtke. On je zajedno s D. Z., bivšim financijskim direktorom, te I. Š., šefom marketinga, dogovaranje poslova ubrzo premjestio u restorane, a 2004. počela su brojna putovanja. Najbolji provodi, tvrdi, bili su 2005. i 2006. godine.

Cijeli članak pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

Ključne riječi

Komentara 157

OB
-obrisani-
16:20 23.10.2011.

Komunisti su najveći ZLOČINCI u povjesti čovječanstva, to je činjenica.

DU
Deleted user
21:12 23.10.2011.

Zar se to ne naziva team building?

JO
johnxxx
14:45 23.10.2011.

23.10.2011. u 14:12h Jacob54 je napisao/la: -------------- Sve SDP-ovci, pošteni da pošteniji ne mogu biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije