Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haag
Povratak na članak

Šef odvjetničke ekipe: Šešelj je u petak bio klinički mrtav

Zoran Krasić optužio je Haaški tribunal za namjerno zapostavljanje zdravlja njegova klijenta

Komentari 34

CV
crna vrana
16:48 10.01.2012.

Smrdi na dogovor Srbije i Tribunala da glavni srpski optuženici za ratne zločine ( Milošević, Šešelj i Kradžić) ne dožive presude, i da tako Srbija ostane pošteđena krivnje za rat.

VL
TO
Toni50
16:50 10.01.2012.

Šef odvjetničke ekipe: Šešelj je u petak bio klinički mrtav, teško ga je vidimo nemoguče osuditi... Trde se gotovo 8 godina bezuspiješno a i recept kojim se Miloševića izlječilo nije baš uspio. Zato se iz sigurnosni razloga hrani samo konzervamaa ... Vodu mu nedaju konzerviranu !!!

VL
OB
-obrisani-
17:00 10.01.2012.

Pa pobegao u Haag...

VL
BR
BratCroat
18:49 10.01.2012.

Nije to nikaj novoga, Šešelju več dugo ne radi mozak kak treba.

VL
ST
Stormbringer
19:32 10.01.2012.

Na vijencu će mu pisati:\"Kavlobag-Kavlovac-Vilovitica\".

VL
MM
marija malika
19:35 10.01.2012.

Dobro je l\' živ ili mrtav?? Sada?? Da nam ispriča kakvo iskustvo vantjelesno? Je l se možda susreo s Nečastivim??

VL
TH
thekurcula
19:36 10.01.2012.

10.01.2012. u 16:58h zeljkonl je napisao/la: _____________________ Ne verujem u to i ima dosta činjenica koje se suprotstavljaju takvoj priči iz teorija zavere. Ali ako slučajno jeste, i ako se to kasnije dozna, zauzeće počasno mesto u galeriji srpskih vitezova. ..

VL
TH
thekurcula
19:39 10.01.2012.

Svi koji odobravaju ovakvo iživljanje lažnog haškog suda nad Vojislavom Šešeljem, zato što mrze Šešelja, neka ne galame kad taj isti lažni sud osudi na višedecenijske kazne zatvora tih nekoliko optuženih Hrvata. Ne možete vi podržavati izrugivanje međunarodne pravde u Šešeljevom slučaju a onda vikati kako sud nije pravedan kad sudi Gotovini. Sud je ili pravedan ili nije. A nije jer nema funkciju zadovoljnja pravde, kao što ima svaki normalan sud, nego ima političku funkciju. I to mu stoji i u osnivačkom aktu.

VL
TH
thekurcula
19:44 10.01.2012.

Šešelj je redovno, od samog osnivanja tribunala u Hagu pitao taj sud da li ima nameru da ga optuži i davao uveravanja da ako to jeste slučaj da će odmah dobrovoljno doći. Odgovor je uvek bio negativan ili su ga ignorisali. 2003. podignuta je ipak optužnica protiv njega i to, kako svedoči karla del Ponte u svojoj knjizi, na zahev Zorana Đinđića jer mu je šešelj smeta da apsolutistički vlada Srbijom. karla piše da joj je Đinđić rekao, pored niza drugih dogovora i dilova koje su njih dvoje napravili šetajući u januaru 2003. kraj Ženevskog jezera: \"A Šešelja vodi i da se više nikad ne vrati u Beograd!\"

VL
TH
thekurcula
19:46 10.01.2012.

Optužnica je promptno podigunuta i Šešelj je istog momenta (čim je sredio vizu i obavio nužne poslove, znači nakon 15-ak dana od obznaninjavanja optužnice) otišao redovnom JAT-ovo linijom u Holandiju. Tamo su ga na aerodromu Shipol čekali holandski policajci i tretirali ga kao okorelog kriminalca koji je opasan po okolinu i za kojeg postoji opasnost da će pobeći! Svezali su ga odmah u lisice i njih nekoliko ga je vodilo \"da se ne otme\". naravno, ovakakva procedura ne sleduje nekome ko se dobrovoljno javlja po optužnici, i to promptno!

VL
TH
thekurcula
19:50 10.01.2012.

Veoma se brzo videlo da haški sud zapravo nema optužnicu protiv šešelja! Tek kad je šešelj stigao u Hag počelo je tužilaštvo da razmižlja za šta zapravo da ga optuži! Šešelj je odmah pokazao da scenario u kojem ga tužilaštvo optužuje, sudi mu i brani ga, neće ići i da šešelj ne pristaje ni na kakvog dodeljenog advokata nego da će se sam braniti. Zbog toga je propao plan brzog osuđivanja na dugogodišnju robiju pa sud počinje kampanju da mu se nametne branilac. Inače pravo na vlastitiu odbranu spada u temeljna ljudska prava. šešelj počinje štrajkt glađu i u toj bici pobeđuje lažni su u Hagu. Ali proces počinje tek nakon par 4-5 godina nakon prispeća šešelja u Hag.

VL
TH
thekurcula
19:51 10.01.2012.

U narednim godinama sledi šešeljeva tmeljita demontaža lažnog suda! Od tog suda, posle procesa šešelju, nije ostao ni kamen na kamenu! Šešelj je naprosto smrvio sve lažne svedoke.

VL
OB
-obrisani-
20:11 10.01.2012.

zelim mu da dugi zivi u griznji savjesti i bolesnickim mukama , smrt je preblaga kazna za ovakve zlotvore!

VL
TH
thekurcula
20:11 10.01.2012.

Čega sve tu nije bilo! Vredi pogledati na you tube. Ima i smeha i suza. Ali jedno je bitno - šešelj je rasturio taj sud i taj sud je počeo, kad je video da ga neće moći osuditi čak nii pod prividom nekakve pravde, da da kinji, zlostavlja, uskraćuje medicinsku pomoć itd. itd. A onda je Rusija u UN postavila pitanje šta se to događa u sudu u Hagu, instituciji koju je osnovao SB UN. A sad ima nznaka da će i neke druge članice UN postavljati to pitanje. I to je vrlo neprijatno za NATO, stvarnog vlasnika tribunala. Što se slučaja šešelj tiče očigledno je da ne postoji izlazna taktika. osuditi ga ne mogu a pustiti neće. I šta sad?

VL
TH
thekurcula
20:13 10.01.2012.

10.01.2012. u 20:11h BombarderP70 je napisao/la: --------- OK. Navedi jedan njegov zločin, a da nema veze sa verbalnom agresijom, koji je toliko strašan da mu želiš to što si napisao. Ili ti misliš da njegova verbalna agresija zaslužuje takvi kaznuznu da je smrt preblaga?

VL
IV
ivicas
20:20 10.01.2012.

mozda je tek sada saznao da je kosovo drzava

VL
TH
thekurcula
20:25 10.01.2012.

Najsmešnije je to što se najverovatnije i haško tužilaštvo slično prešlo kao i ti! Ti se u tome, dakako, smeš prevariti ali tužilaštvo u Hagu, toliko mnogoljudno, i skupo, ne bi smelo. Ja pretpostavljam da, kad je karla došla u hag posle sastanka sa Đinđićem, da ih je pitala da li bi mogli na nrzinu da smisle neku optužbu protiv šešelja i da su svi, ili skoro svi rekli, da nećće biti nikavih problema da se nešto smisli! međutim kad su krenuli u realizaciju tog Karlinog, to jest Đinđićevog naloga, verujem da su se zapanjili! Sva se optužnica svela na verbalni delikt, to jest delikt mišljenja!

VL
TH
thekurcula
20:26 10.01.2012.

10.01.2012. u 20:20h BombarderP70 je napisao/la: _____________ ja te lepo pitao a ti...... Što reče onaj - ja mislio gospodin, a ono f***a!

VL
TH
thekurcula
20:32 10.01.2012.

U periodu na koji se odnosi optužnica šešelj nije bio na vlasti a teško je reći da je bio i opozicija jer velik deo tog perioda nije ni bio u skupštini a onda jeste bio ali kao jedini poslanik svoje stranke! I tu nastaje problem optužbe - kako nekog takvog optužiti da je svojim govorima poticao na rat kad je imao tako malo političkog uticaja? osim toga, u svim civilizovanim zemljama, poticanje nekog na činjenje krivičnog dela verbalnim putem može se prihvatiti jedino ako je krivično delo izvršeno direktno nakon nečijeg verbalnog poticanja. To bi značilo da bi bilo potrebno dokazati da je šešelj negde rekao:\"Idi sad i ubij toga, ili te osobe.\" i da zločinac baš odmah ode i to uradi. A šešelj ne samo da nije direktno poticao nego nije ni indiretkno. Tužilaštvo je našlo sam dva-tri slučaja gde se može polemisati da li se radi o inderektnom ratnohuškačkom govoru ili ne! Ali ter je slučajeve šešelj na sudu efektno odbio (primer govora u Hrtkovcima).

VL
TH
thekurcula
20:34 10.01.2012.

10.01.2012. u 20:31h BombarderP70 je napisao/la: ____________________ Može da bidne ali ne mora da znači. Naime, jezik ti malo previše istočni. kao da si sad sišao sa beogradskog asfalta. Da se ti lažno ne predstavljaš?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.