Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zakonima o totalitarnim simbolima'
Povratak na članak

Plenković: 70 godina od 2. svjetskog rata zrelo je vrijeme za konsenzus u Hrvatskoj

– Naravno, za to je potreban dogovor, ali isto tako prije svega zakonito postupanje svih tijela vlasti – poručio je Plenković

Komentari 106

MU
mike-usa
15:17 06.12.2016.

više je ljudi stradalo od pozdravljanja sa "drugovi i drugarice" nego "za dom spremni"

VL
DE
debelaberta
15:22 06.12.2016.

nema konsenzusa dok se ne istraže komunistički zločini koji se skrivaju iza antifašizma. europski antifašizam nema nikakve veze sa titovom komunističkom diktaturom. pravi antifašisti se srame komunističkih zločina koji nemaju nikakve veze sa antifašizmom.

VL
Avatar navijač
navijač
15:13 06.12.2016.

Kao prvo rijec je o pozdravu koji je postojao daleko prije ustasa i kojeg su ustase preuzele , kao i Hitler svastiku , koja je nastala prije krista. Kao drugo grb HOS.-a je takav registriran i prihvacen i do sada nikom nije smetao , pa ni Racanovoj vladi , i kao trece pitam se kad ce nam nekakvi Pupovci I Krausi soliti pamet a u stvari su oboica samo etnobiznismeni. Sta misli o Hrvatskoj neki dan je rekao i predsjednik Izraela, kad se zahvaljivao nasim pilotima na pomoci.

VL
Avatar NeNormalan
NeNormalan
16:08 06.12.2016.

Predlažem da se zabrani bilo kakovo isticanje simbola 4C pod kojim su na ovim područjima u poslijednjih sto godina napravljeni nebrojeni masovni zločini, ubojstva, mučenja i silovanja

VL
SU
suveren9
15:48 06.12.2016.

S komunističkim zločincima i istinom nema konsenzusa. Zrelo je i prezrelo vrijeme samo za lustraciju!

VL
AI
airforceone1
15:19 06.12.2016.

kome osim agresoru može smetati što je netko spreman braniti svoj dom? a vrlo zanimljivo je da u našem slučaju to smeta srbima? koji su, još zanimljivije, 5 godina ubijali po Hrvatskoj i pokušavali ju prepoloviti.

VL
DU
Deleted user
15:23 06.12.2016.

Ni jedan zakon ne može nikomu u Hrvatskoj zabraniti ono što je Ustavom zagarantirano a to je sloboda mišljenja i sloboda govora.

VL
OL
olrajt
15:36 06.12.2016.

s kim konsenzus?...s ovima koji slave zločinca Tita i iz komunista se presvukli u antifašiste pa i dalje nose petokrake?

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
15:14 06.12.2016.

po reakcijama lijevih medija i komunističke ideologije koja još vlada dobrim dijelom hrvatskog društva reklo bi se da još nije.imate većinu u Saboru donesite zakon o zabrani svih fašističkih i komunističkih imena povezanih sa tim ideologijama.zabranite zakonom slovu "U" i "crvenu zvijezdu petokraku".zabranite spominjanje imena Ante Pavelića i Josipa Broza Tita.donesite zakon o otvaranju svih partijskih arhiva bez zadrške i neka neovisni znanstvenici reknu svoje mišljenje o našoj povijesti od 1900 do danas.bez toga nema napretka u Hrvatskoj.

VL
KL
klokun
16:14 06.12.2016.

Prošlo je 70 dana od kad si preuzeo stranku i vrijeme je da odeš.

VL
DU
Deleted user
16:01 06.12.2016.

Govore o ustaskom pozdravu Za dom spremni a nitko ne govori o ustaskoj kuni,koju je osobno stvorio Ante Pavelic. Tek poslije istinite povijesti mozemo govoriti o konsenzusu za simbole totalitarnih sistema,

VL
AB
abendblatt
15:35 06.12.2016.

Moramo konacno zakonom zabraniti velicanje Totalitarizma i zlocinca Tita, te zabranit isticanje svih komunistickuh simbola, zastave i petokrake.

VL
DU
Deleted user
16:23 06.12.2016.

Da bi se krenulo od pocetka trebalo bi najprije ispitati na osnovu dokumentacije,arhivske grade i zivih svjedoka istinu o Jasenovcu pa tek onda krenuti dalje.Sto je sa ispitivanjima Jasenovca 1954 godine na zahtjev SUNBOR-a ,masovne grobnice zatrpane i do dan danas muk i sutnja.

VL
Avatar cera
cera
15:04 06.12.2016.

Nije još zrelo, treba još 170 godina!

VL
GO
gogy1871
16:10 06.12.2016.

Vrijeme je da se konačno sve priče istraže i otvore arhivi .. da se utvrde svi zločini i s lijeve i s desne strane i da se svim žrtvama poimence oda počast i da se kao država i narod distanciramo od tih zločina. I da konačno ostavimo tako "očišćeni" prošlost iza sebe. Zašto bi, osobito mladi ljudi, nosili to breme, kad nisu imali s tim režimima ništa.

VL
SA
samograd
16:43 06.12.2016.

Hrvatski domoljubi su davno pružili ruku partizanima,ljevičarima ,lojalnim Srbima . Neki od zagriženih ustaša su željeli dati ruku hrvastkim partizanima da se zajedno suprostave Beogradu i da se krene u stvarenje slobodne države, zar Hrvatsku nisu branili unuci ,djeca odd ustaša ,domobrana i paartizana .Blago Zadro je pozivao svoje susjede i kolege Srbe ,komuniste da zajedno krenu u izgradnju Hrvatske . Što se dogodilo 3. siječnja 2000 sve do prije godinu dana,sve ono što je domoljubna Hrvatska gradila krenulo se u rušenje i destrukciju ti koji su trebali dati ruku pomirenja držali su fige iza leđa . Što su radili Račan ,Mesić ,Pusićka ,Josipović ,Lončar .. potkopavali Hrvatsku državu i radili da se što više podijeli u svakom smislu . Nema više pružanja ruke takvima , te treba lustrirati , Hrvatska je stvorena pod vodstvom Franje Tuđmana i hrvatskog naroda , nikakav ZAVNOH i ostala sra...a .Što se tiče pozdrava za dom spremni , njega je HOS očistio od svake natruhe ustaštva i on je čist ko suza, citiram Zvonu Ćurkovića branitelja iz Vukovara " mi smo imali na rukavu oznaku na kojoj je pisalo za dom spremni al mi smo bili najčišći antifašisti " ( ispričavam se ako nije u detalje točan citat ali smisao rečenice je tu ). Da, ustaše su koristile taj pozdrav i mnoge druge stvari koje koristimo u današnjoj Hrvaskoj državi, da krenemo micati sve ono što se službeno koristilo u NDH di bi bio kraj . Mišljenja sam da taj pozdrav treba biti u uporabi bez ikakvih sankcija , zabraniti treba simbole crne kape sa slovom u i lijepe kape partizanke , imena ulica da se ne zovu po zločinačkim partizanskim brigadama koje su činile zločine,trgove sa titinim imenom i ostalih, to treba urediti država i tko uzvikne " smrt fašizmu sloboda narodu " kazniti ga odmah ili netko ima majicu " crna legija" odmah kazna ,nakon što bi mnogi dobili po đžepu ubrzo bi praksa prestala . Inače ovako možemo otaljavati idućih sto godina o ovim stvarima koje nas koče i opterećuju .

VL
BA
bakulušić
17:44 06.12.2016.

Vrijeme je za istinu! A istina ne trpi konsenzuse ni kompromise. Istina je iznad i ispred svega. Sve ostalo je izluđivanje naroda.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
17:59 06.12.2016.

Bla, bla, bla... zijev... Vjerodostojni "Stipe Šuvar". Dvadeset jednu godinu od završenog rata u Hrvatskoj neometano klija jugoslavenski mentalitet antihrvatskog stava. Kao da je Zagreb i dalje grad u socijalističkoj republici Hrvatskoj unutar SFR Jugoslavije.

VL
MK
marcel.kocan
16:47 06.12.2016.

tu se ne radi o drugom svjetskom nego o domovinskom ratu!

VL
FJ
fjdanm
17:37 06.12.2016.

Maknite najprije diktatora Tita i sve njegove petokrake!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.