Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I JOŠ desetak ČLANOVA

Ronko napustio SDP: Nisam to više mogao podnijeti, Bernardić uništava stranku

Zdravko Ronko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
15.05.2018.
u 21:15

Ne osjećam ljubav prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili su i bit će. Kako Bernardić ne bi uništio stranku, možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora i da se osujeti Bernardićev plan, kazao je Ronko.

SDP je kako stvari stoje ostao bez još jednog saborskog zastupnika i sada ih je 34. Brisanje iz članstva zatražio je dugogodišnji SDP-ovac i zastupnik Zdravko Ronko uz još desetak članova požeškog SDP-a.

– Nisam to mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što ostaje od SDP-a – kazao je Ronko.

Dodao je kako će sve poduzeti da makne Davora Bernardića iz stranke i da osujeti njegove zločinačke planove, a jedan od njih je upravo velika koalicija.

Zdravko Ronko
1/5

– Ne osjećam ljubav prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili su i bit će. Kako Bernardić ne bi uništio stranku, možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora i da se osujeti Bernardićev plan – kazao je Ronko.

Bernardiću je poručio da ode u školu, da đacima predaje fiziku i da barem jedan dan u životu osjeti kako stvarni ljudi žive, a ne da cijeli život bude na stranačkim jaslama, poručio je Ronko koji je u SDP-u proveo četvrtinu stoljeća i praktički stvorio stranku u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. 

U nastavku prenosimo cijeli tekst ostavke:

"Drugarice i drugovi, ukoliko to još jesmo !

Žao mi je, dalje ne ide, fitilj je dogorio, zvijezda je zgasnula. I to je kraj.

Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDPH Požega, s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo.

Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje — urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na „neronovski“ način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije.

A to što nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani, uzrok je u sveprisutnom oportunizmu i poltronstvu koje je zavladalo SDP-om, na žalost, na putu bez povratka.

Treba reći da sam upravo na zahtjev i ovih desetak članova koji su istupili iz SDPH-a Požege, na tu njegovu „zločinačku“ destrukciju i sklonost razaranju podsjetio i 7.svibnja 2016. na sjednici Predsjedništva SDP-a u Crikvenici tražeći njegovo sankcioniranje odnosno isključenje iz stranke. Na dušu danas svima onima koji to tad nisu podržali, već mu na tom putu dali još i vjetra u leđa.

Ali što je tu je, brojnim kolegama, suborcima u miru za bolje sutra, zahvalan sam do beskraja.

S Vama sam i uz Vas, a to znači samo jedno, tražim da me se sa današnjim danom 15. svibnja 2018. godine briše iz članstva u ovakvom SDP-u Hrvatske."

Komentara 139

RI
rimac444
23:04 15.05.2018.

Svaki normalan čovjek koji ima imalo samopoštovanja i ponosa napustiti će zločinačku komunjarsku partiju koja je do koljena još u prolivenoj krvi Hrvata od titovih zločinaca

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
21:23 15.05.2018.

Grbin Peđa sve glavatiji, Sdp sve manji...

IL
ilijan
21:34 15.05.2018.

Ajmo Sdp raspadnite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije