Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autoceste

Savjetnici Vlade za koncesiju bit će Erste, Deloitte i Wolf Theiss

hajdaš dončić
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
04.12.2012.
u 18:22

Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je da bi do rujna sljedeće godine savjetnici trebali predložiti modele koncesije i potencijalne investitore.

Savjetnici Vlade za davanje autocesta u koncesiju bit će Erste Group Bank, Deloitte savjetodavne usluge i Wolf Theiss Rechtsanwälte, čija je ponuda na međunarodnom natječaju za tu uslugu bila najniža – 50,8 milijuna kuna. Na natječaj za izbor savjetnika stiglo je osam ponuda, a dvije nisu zadovoljile uvjete.

Ponude su ocjenjivane po kriterijima cijene, referenci i adekvatnosti plana. Predsjednica povjerenstva Marija Hrebac kazala je da izabrani imaju iskustva u monetizaciji u Češkoj i regiji. Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je pak da bi do rujna sljedeće godine savjetnici trebali predložiti modele koncesije i potencijalne investitore.

Nakon toga bi krenuli u pregovore, a u slučaju da se Vlada odluči za monetizaciju, cijeli posao bio bi završen potkraj 2013. ili početkom 2014. Uvjeti za koncesiju bit će, naglasio je, da nema garancije za pad prometa i doprinosa iz državnog proračuna. Vlada očekuje da bi od monetizacije mogla dobiti oko tri milijarde eura. A savjetnik bi trebao posebno animirati domaće mirovinske fondove da se uključe u moguću monetizaciju autocesta.

>>Stigle ponude za savjetnika za davanje autocesta u koncesiju

Komentara 8

KO
korisnik3
19:47 04.12.2012.

"crvena" vlada ce pasti. kolosalno. te ovom prilikom htio bih se zahvaliti svim glasacima kukuriku koalicije. hvala vam. not.

ČV
čarli vuk
21:04 04.12.2012.

vlast ne zna upravljati državnom imovinom???..onda nam ni ne treba trgovačka vlast po tko zna koji put...onaj tko prepusti opet vlasništvo RH zaslužuje sudbinu Sanadera...najbolje bi bilo uvesti nekoga direktora volksvagena ili simensa jer naši političari su suvišni..ako ste fer dajte gospodo ovo na Referendum!!!!!!!!!

CA
campa
19:36 04.12.2012.

Savjetnici će nam biti stranci.Možeš misliti kako će oni čuvati interese Hrvatske.Očito se priprema još jedna afera.Pa svakom običnom građaninu je jasno da ovime Hrvatska gubi.Kako nazvati planirano ako ne kri..... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije