Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ismijan na internetu

Saudijski klerik: Žene ne trebaju voziti jer to šteti jajnicima!

Saudijska Arabija
Screenshot/YouTube
29.09.2013.
u 15:31

- Znanost je otkrila da vožnja automatski djeluje na jajnike te zdjelicu gura prema gore - kazao je klerik Saleh al-Luhaydan.

Saudijski klerik postao je premetom ismijavanja na društvenim mrežama nakon što je upozorio žene da vožnja utječe na njihove jajnike i može dovesti do "kliničkih poremećaja" kod djece, piše France24.

Upozorenje je stiglo mjesec dana prije nego što bi se trebala pokrenuti inicijativa o kršenju dugogodišnje zabrane vožnje za žene u konzervativnom kraljevstvu. - Znanost je otkrila da vožnja automatski djeluje na jajnike te zdjelicu gura prema gore - kazao je klerik Saleh al-Luhaydan te dodao kako je to razlog zašto majke koje stalo voze rađaju djecu koja pate od raznih poremećaja.

Ta izjava je izazvala kritike na Twitteru, koji je postao rijetka platforma na kojoj Saudijci mogu izraziti svoje mišljenje. "Kakav mi to imamo mentalitet. Ljudi odlaze u svemir, a vi još uvijek branite ženama vožnju. Idioti", stajalo je u jednom komentaru. Saudijska Arabija je jedina država svijeta u kojoj je ženama zabranjeno voziti. Prije nego je blokirana, peticija s naslovom "26. listopada, vožnja i za žene" je skupila gotovo 12 tisuća potpisa.

>>Saudijska Arabija: Tjelesni odgoj da, ali samo u privatnim školama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije