Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se

Saucha: Dolazak A. Merkel bio je potvrđen

prosvala,hrvatska u eu,ulazak u eu,markov trg,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
28.06.2013.
u 12:25

Velika Britanija i Francuska također su se odlučile poslati dužnosnike nižeg ranga od šefa države ili Vlade

Trakavica oko nedolaska njemačke kancelarke Angele Merkel u Zagreb na svečanost povodom ulaska u EU se nastavlja. Naime, iako su iz njenog ureda prije nekoliko dana Večernjem listu rekli kako nikada nisu službeno potvrdili njen dolazak, na današnjoj je konferenciji za medije šef premijerovog kabineta Tomislav Saucha ustvrdio suprotno rekavši kako je njeno ime bilo potvrđeno. Naglasio je kako su o tome i A. Merkel i hrvatski premijer Zoran Milanović davali izjave te da se on ne bi upuštao u polemiku. Kako je već otprije poznato, umjesto kancelarke Njemačku će predstavljati državni ministar u Saveznom ministarstvu vanjskih poslova Michael Georg Link.

Kao predsjednik radne skupine za organizaciju proslave, Saucha je predstavio konačni popis službeno potvrđenih visokih dužnosnika koji će nazočiti proslavi. Iz njega je vidljivo kako su i druge europske velesile Francuska i Velika Britanija odlučile u Zagreb poslati izaslanstva nižeg ranga od šefova država i Vlada. Tako će Veliku Britaniju predstavljati zamjenik premijera Nick Clegg, a Francusku ministar zadužen za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Thierry Repentin. Od posljednje konferencije za medije prije tjedan dana i rumunjski predsjednik Traian Basescu je otkazao svoj dolazak, a umjesto njega dolazi predsjednik tamošnjeg Senata. S druge strane, Portugal je odlučio pojačati svoje izaslanstvo pa će umjesto ministra vanjskih poslova u Zagreb doći premijer Pedor Passos Coelho. Kao poseban gost premijera, u Zagreb će doći i pobjednik nedavnih izbora u Albaniji i budući tamošnji premijer Edi Rama.

U radnoj skupini se nadaju da vremenske neprilike neće pokvariti svečanost, a Saucha je rekao kako iz Državnog hidrometeorološkog zavoda imaju informaciju da je šansa da padne kiša u nedjelju navečer minimalnih dva posto. Što se tiče samog programa, glavne zvijezde na početku programa koji počinje u 20h bit će Jinxi i TBF, koji nastupaju od 21h, te 2CELLOS, koji će pjesmu Michaela Jacksona Smooth Criminal, koja im je donijela planetarnu popularnost, izvesti ranije tijekom večeri, a u 0.40 će održati polusatni koncert. Središnja svečanost na Trgu bana Jelačića moći će se pratiti na službenom youtube kanalu Vlade RH.

>>Čak 185 izvođača pjevat će na granici s Mađarskom
>>Merkel na noćnoj 'presici' rekla zašto ne dolazi na proslavu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije