Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražena kancelarka

Merkel na noćnoj 'presici' rekla zašto ne dolazi na proslavu

'German Chancellor Angela Merkel arrives at the the lower house of parliament, the Bundestag, in Berlin to deliver a government policy statement on her European policies, June 27, 2013.  REUTERS/Thoma
'THOMAS PETER'
28.06.2013.
u 01:47

– Vjerujte mi, iskreno se zaista veselim što Hrvatska postaje nova članica Europske unije – odgovorila je kancelarka Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za novinare u 1.20 sati poslije ponoći u Bruxellesu, po završetku prvog dijela Europskog vijeća, odgovorila je na pitanje je li slučaj Josipa Perkovića i primjene europskog uhidbenog naloga razlog njezina otkazivanja dolaska u Zagreb na proslavu ulaska Hrvatske u EU. Iz njezina odgovora proizlazi da to nije razlog.

– Imam vrlo gust raspored. Proslava u Hrvatskoj bit će u nedjelju kasno navečer i protezat će se do duboko u noć. Kad pogledate moj raspored za ponedjeljak, vidjet ćete da mi je nemoguće doći. Rekla sam danas hrvatskom premijeru da ću vrlo rado nakon izbora, budem li i dalje kancelarka, posjetiti Hrvatsku. Razgovarali smo otvoreno, bez ikakve zamjerke. Veselim se što Hrvatska postaje novom članicom Europske unije, uistinu iz sveg srca, ali ponekad se termini jednostavno ne mogu uskladiti – odgovorila je kancelarka Merkel na pitanje novinara hrvatske RTL Televizije.

>>'Niste fer, Njemačka se najviše borila za Hrvatsku'


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije