Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživajte

Sanjivi pogled u Zagreb 1930-ih. Koliko se promijenio?

Kosor Facebook
06.12.2012.
u 09:35

U videu koji je objavljen na YouTubeu provjerite kako je Zagreb izgledao davnih tridesetih godina prošlog stoljeća

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar GERO2
GERO2
11:13 06.12.2012.

Nije se puno promjenio,tocno se vidi kako je Komunizam ostavio svoj trag, tako da se nije u velikoizgradio u odnosu na poruseni Berlin,Dresden i slicno.

DU
Duncan
19:32 06.12.2012.

Zagreb je tada bio jedan od dva najvažnija grada jedne uvažene Kraljevine, kojoj je bilo namenjeno da postane velika sila, okupljajući u prozapadnom bloku Rumuniju, ČSR, Grčku, Tursku, itd. I svakim danom bivao je sve lepši i raskošniji. Vidite samo, sve najlepše u Zagrebu i Beogradu, pa i npr. Nišu,Splitu, i uopšte, bilo je sagrađeno tada. A što vam je donelo Titino vreme? Balkanske replike stambenog kvarta Nelson Mandela! Fuj! I sad bi se neko dičio čađavim nakazama komunizma! Eh, komunisti i ustaše, štetočine jedne oooonolike! Gledajte samo, ko je ubio ono građansko na Balkanu!

Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:14 07.12.2012.

Parasa Uistinu ne znaš.......ili je ovo trag ironije? Ban Josip Jelačić bio je mač protiv mađarskih pretenzija na ovim prostorima......upravo zato je MAČ simbolično okrenut "prema sjeveru" odnosno prema Mađarskoj, kao podsjetnik što ih čeka u srazu sa Hrvatima.... Danas,s, ehhh danas je teško i pisati o slavnim Hrvatima kroz povijest.... Prodaše nas naši izdajnici, među ostalima i Mađarima, možda se i u položaju spomenika može iščitati simbolika i sva ironija položaja Hrvatske danas....Umjesto MAČA okrenuli smo stražnjicu da nas može ..... tko god želi.....tužno je i gledati što je ostalo od hrvatske neovisnosti i želje naroda za državom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije