Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kažnjen i kirin

Sanaderovi odvjetnici kažnjeni zbog odugovlačenja suđenja

prodanović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
09.04.2013.
u 10:04

Sudsko vijeće Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković kaznilo s novčanom kaznom od 5000 kuna

Iskušavate strpljenje ovog suda i iskorištavate svoju poziciju u ovom postupku. Tome je jednom morao doći kraj i danas je došao. Kazala je Ivana Čalić predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obraćajući se odvjetnicima Ive Sanadera u nastavku suđenja za aferu Fimi media.

Spomenuta reakcija sutkinje uslijedila je nakon što se danas po tko zna koji put otkad svjedoke predlaže Sanaderova obrana oni nisu pojavili na sudu. Naime, danas su trebali svjedočiti Martin Raguž i Božo Ljubić iz HDZ-a BiH 1990. te Ivica Kirin, bivši ministar policije.

Kirin se ispričao neodgodivim prije zakazanim poslovnim obvezama, dok je kako se ispostavilo, Ragužu i Ljubiću poziv za svjedočenje upućen 4. travnja iako ih je sudsko vijeće kao svjedoke usvojilo na raspravi od 19. ožujka.

Čedo Prodanović je kazao da bez obzira što su kasno uputili poziv Ragužu i Ljubiću da su se s njima u više navrata čuli telefonom te da su njih dvojica spriječena jer danas je u BiH sastanak četiri premijera kojem oni trebaju nazočiti.

Na takvo opravdanje nije pomoglo Prodanoviću jer je sudsko vijeće njega i Jadranku Sloković kaznilo s novčanom kaznom od 5000 kuna zbog odugovlačenja sudskog postupka. Novčanu kaznu od 5000 kuna dobio je i Ivica Kirn koji mora platiti troškove odgode sudske rasprave.

Obrazlažući kaznu koju je njemu izrekla sutkinja Čalić je kazala kako obrazloženje da ne može doći na sud zbog neodgodivih prije zakazanih poslovnih obaveza a koje ne prati nikakva popratna dokumentacija za sud nisu nikakva isprika.

Inače, od šest svjedoka čije je saslušanje predložila Sanaderova obrana ovaj tjedan niti jedan se nije pojavio na sudu uz različite isprike.

Suđenje za Fimi mediu nastavlja se 23. travnja kada bi trebali svjedočiti pjevač Mate Mišo Kovač, koji se također već jednom nije pojavio na sudu, i fra Slaven Milanović Litre koji je prema navodima optužnice bio u carini s Markom Perkovićem Tompsonom kada je pjevač dobio pola milijuna eura da ne pjeva u izbornoj kampanji 2007. godine.

U međuvremenu, prije sljedeće rasprave za aferu Fimi media, Sanaderu će idući tjedan početi suđenje za aferu Planinska.

>>Sanaderova obrana odustala od saslušanja J. Kosor, J. Protege...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije