Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Planinska

Sanader: Žrtva sam političkog progona i zbog toga pati i Hrvatska kao zemlja

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
22.01.2016.
u 10:31

Pojasnio je da mu je Colnar o tome poslala pismo, kojeg tvrdi Sanader, nema u spisu.

Ivo Sanader nastavlja s iznošenjem obrane u aferi Planinska te je kazao da je istina suprotna od svega onoga što se navodi u optužnici. 

- Zabranio sam kupnju Planinske kada sam za nju čuo, a za to sam čuo od Gordane Colnar, predsjednice Sindikata Hrvatskih šuma, rekao je Sanader. 

Pojasnio je da mu je Colnar o tome poslala pismo, kojeg tvrdi Sanader, nema u spisu. 

Dodao je  i da su ga teretili Stjepan Fiolić, Darko Beuk i Petar Čobanković i to u vrijeme dok su svi bili pod kaznenim progonom. Po Sanaderu, to je model kojim se USKOK koristio u svim postupcima protiv njega. Za uzvrat, kazao je Sanader, Čobanković je dobio guljenje krumpira, a Beuk oprost od progona u Fimi mediji. 

Sanader je ponovio i da je žrtva političkog progona zbog čega, kako je rekao, pati on, njegova obitelj i prijatelji, ali i Hrvatska kao zemlja jer je narušeno povjerenje u pravnu državu.

U svojoj obrani navodi i kako ga je u travnju 2012. nazvao Fiolić tražeći sastanak. Kada su se sastali, kaže Sanader, Fiolić mu je rekao da ga je Mladen Bajić satima ispitivao tražeći da mu kaže kako je Sanaderu dao novac. Fiolić to tada nije učinio, no stvar se promijenila kada je nakon par tjedana pritvoren. 

- Meni  je Fiolića žao jer nije  zaslužio takav tretman i borit ću se da dokažem kako je riječ o konstrukciji po političkom nalogu tadašnje vlasti, kazao je Sanader. 

>>Nakon tri godine, Sanader se počinje braniti u aferi Planinska

Ključne riječi

Komentara 5

GU
General_U
13:03 22.01.2016.

sanader je očito premalo krao, jedini on je završio na robiji a u ovoj zemlji su opljačkane milijarde on je obični kokošar za velike lopuže koje nitko ne proganja.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
11:06 23.01.2016.

jaca kosor je ovdje kljucna figura,,,, mislim da je red da i ona dodje pred sud

KS
krao_sam
10:41 22.01.2016.

svi se nkrali ko stoka i pozaposljavali svoje,a sency je kriv ali nista.manje od drugih. onda pustite i njega na miru svoje je odradio za postenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije