Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proširena istraga

Sanader primio nalog za proširenje istrage i tvrdi: To su laži!

'12.10.2007.,Velika Gorica - Dvorana srednje skole Bakaric.Predizborna kampanja.Ivo Sanader.. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/3
21.06.2011.
u 12:02

Ivo Sanader odlučno odbacuje navode iz naloga za provođenje istrage o zlouporabi svoje funkcije i primanju mita od MOL-a

Ivo Sanader primio je nalog za proširenje istrage, o kojemu je jučer prvi pisao Večernji list, i dao komentar koji nam je prenio njegov odvjetnik Goran Suić.

Sanader odbacuje optužbe

"Gospodin Ivo Sanader odlučno odbacuje navode iz naloga za provođenje istrage o zlouporabi svoje funkcije i primanju mita od MOL-a. Tvrdi da su to laži i konstrukcije te da se očito radi o još jednom u nizu slučajeva u kojima svjedoci lažnim terećenjem kupuju slobodu i pogodnosti u kaznenom postupku na račun gospodina Sanadera", rekao nam je Suić odmah nakon što je telefonski razgovarao s bivšim premijerom, pritvorenim u Salzburgu.

Večernji list, podsjetimo, u današnjem broju ekskluzivno je objavio informaciju o novom zahtjevu za proširenje istrage koji su hrvatska pravosudna tijela poslala Austriji 10. lipnja. U njemu se navodi da je Ivo Sanader primio mito od predsjednika mađarskog MOL-a Zsolt Hernádija u visini 10 milijuna eura, a zauzvrat je omogućio Mađarima preuzimanje upravljačkih prava u INA-i i odvajanje plinskog biznisa na štetu države, a u korist MOL-a.

J. Kosor: Dobar dan, doviđenja!

Premijerka Jadranka Kosor nije željela komentirati proširenje istrage protiv Sanadera. Na pitanje novinara da komentira proširenje istrage protiv Sanadera, premijerka je nakon završetka sjednice Vlade u prolazu samo rekla: "Dobar dan, doviđenja".

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nije želio komentirati novu USKOK-ovu istragu.

- USKOK-ov je predmet pa bih se distancirao od bilo kakvog komentara, izjavio je Karamarko novinarima pred Banskim dvorima.

Nešto rječitija premijerka Kosor je bila u selu Kapincima  nedaleko od Slatine, gdje je danas otvorila radove na gradnji pilot-projekta navodnjavanja na 1200 hektara vrijednog oko 60 milijuna kuna.

Odgovarajući na pitanje novinara o 10 milijuna eura mita bivšeg premijera J. Kosor je odbila komentirati ono što pišu mediji uputivši novinare da za to pitaju spomenute osobe i Državno odvjetništvo.

 – Ono što ja mogu reći, naravno, jest da Vlada i dalje čvrsto stoji u velikom projektu istraživanja neovisnih  institucija te da Državno odvjetništvo i USKOK rade svoj posao u borbi za pravnu državu, u bori protiv korupcije i u borbi protiv kriminala. Dakle, podržavamo apsolutno i snažno hrvatsko pravosuđe u cjelini. Na temelju ovih indicija, o kojima možemo čitati, Vlada će svakako uskoro zatražiti sastanak s predstavnicima Državnog odvjetništva kako bismo se odlučili za nove korake u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa – izjavila je u Kapincima premijerka Kosor.

>>Sanader uzeo 10 milijuna eura mita i dao Inu Mađarima

Komentara 176

BI
Bisera
21:44 25.06.2011.

ŠTO I TAMO DIŽE RUKU

KE
kedalv
14:27 21.06.2011.

Dr Ivo dodji pod superhytno doma. pjevaj ko ptičica i dam ti dve godine u ženskom odjelu sa maximalnim privilegijama vRemetincu. ak još ktome prokažeš svakog pojedinca iz vlade za suodgovornost ti dam apsolutnu zaštitu svjedoka... that\'s the way love go\'s baby.

OB
-obrisani-
22:53 21.06.2011.

tko s udbom tikve sadi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije