Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivo sanader

Sanader: Nisam strahovao, očekivao sam da će reći istinu

kosor, sanader (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
03.07.2012.
u 11:48

Komentirajući činjenicu da nije dugo vidio Jadranku Kosor, Sanader je kazao: Kako nisam, na televiziji svaki dan!

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović rekao je novinarima da je zadovoljan današnjim svjedočenjem Jadranke Kosor.

>>Sanader: Jesam li spominjao novac ispod stola? Kosor: Ne

– Nemamo razloga biti nezadovoljni s obzirom na to da je ona u bitnom potvrdila ono što Ivo Sanader govori o načinu funkcioniranja predsjednika stranke koji nije samo predsjednik stranke nego i predsjednik Vlade, dakle okupiran je i nema vremena sagledavati sve što se u stranci događa – zato postoje drugi ljudi – rekao je Prodanović.

Kaže da je Kosor potvrdila "neke notorne činjenice, a to je da su financijski dokumenti bili svima dani na uvid, da su ih pregledali nadležni organi, da  u njima nije bilo nezakonitosti te da se prema tome u njima nije imalo što skrivati što stalno optužba insinuira", zaključivši da je Kosor "na kraju krajeva demantirala neke neistinite dijelove iskaza Mladena Barišića".

Ivo Sanader novinarima je rekao da se slaže sa svojim odvjetnikom. 

– Ovo danas je za mene bilo očekivano jer je naprosto riječ o istini. HDZ je stranka koja je funkcionirala prema zakonu, zakonito i legalno i o tome su svjedočile sve državne institucije od Fine do Državne revizije i ja nemam što prigovoriti – rekao je Sanader i dodao:
"Mislim da je danas u mnogome pala i teza nekih okrivljenika koji su pokušali sa sebe prebaciti krivnju na stranku i na mene, mislim da im to neće proći.

Na pitanje je li strahovao da će Kosor snažnije svjedočiti protiv njega, Sanader je rekao:
– Nisam ništa strahovao nego sam očekivao da će reći istinu.

Komentirajući činjenicu da nije dugo vidio Jadranku Kosor, Sanader je kazao: Kako nisam, na televiziji svaki dan! 

Na pitanje kako objašnjava to što iskaz J. Kosor nije jedinstven kao iskaz u USKOK-u, Prodanović je rekao da je jedan dio iskaza preskočen u samoj zabilješci, ali da je to pitanje tumačenja.

– Mi smo taj dio iskaza vidjeli u novinama pa smo zato na to obratili pozornost – dodao je Prodanović, a Sanader je dobacio: I to nije u redu, naravno!

Komentara 12

ZE
.zeitgeist.
13:41 03.07.2012.

Da je Jaca rekla istinu, teretila bi sebe i svoje najbliže suradnike. Iz tog razloga je pazila šta govori i nije teretila Sanadera. I toliko o borbi protiv korupcije. Jadna, ništa nije znala.

GA
Garibaldi
13:54 03.07.2012.

Prodovanovic nista bolji od Sanadera!

LA
Lavica7
11:53 03.07.2012.

Placa ide, a ja lezim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije