Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana

Sanader mislio da neće biti uhićen pa sada hitno mora naći odvjetnika

ivo sanader (1)
Foto: Pixsell
1/7
10.12.2010.
u 21:00

Ivo Sanader angažirao je posrednika koji traži tko će ga braniti. Trebat će mu vrstan krivičar, no gotovo svi su već angažirani na korupcijskim aferama.

Ne mogu vam ništa potvrditi - ponavljao je danas poslijepodne splitski odvjetnik Vinko Gulišija kad smo ga pitali hoće li njegov ured zastupati bivšeg premijera Ivu Sanadera. U trenu kad smo razgovarali, odvjetnik iz istog ureda, Željko Gulišija, već je bio prešao hrvatsko-slovensku granicu na Bregani.

No, koga god na kraju izabrao, taj mu odvjetnik u Austriji neće biti od pomoći. Naime, hrvatski odvjetnici ne mogu zastupati svoje klijente pred inozemnim sudovima.

Koliko se uopće Ivo Sanader angažirao u potrazi za vrsnim krivičarem, kakav će mu sigurno trebati, pokušali smo doznati u odvjetničkim krugovima.

Većina već zauzeta
Njegova potraga izgleda i nije bila tako aktivna pa odvjetnici misle da je do prije nekoliko dana sam Sanader pretpostavljao da uhićenja neće niti biti. Raspitivati se počeo prije nekih mjesec dana, doduše ne intenzivno i navodno ne osobno, već preko posrednika. Tad je naišao na zid, odnosno činjenicu da su sva poznata odvjetničkih imena već ranije angažirali okrivljeni u korupcijskim aferama kroz koje sve to vrijeme provlači i Sanaderovo ime. No, ubrzo su “isplivala” imena potencijalnih branitelja. Neki, navodno, nikada niti nisu bili u ozbiljnoj kombinaciji već su si preko bivšeg premijera htjeli napraviti dobru reklamu.

Tih se dana nagađalo da će obranu bivšeg premijera preuzeti zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović. On je potvrdio da je kontakta bilo, no nije htio reći kakvih. Ali, od zastupanja izgleda da ipak neće biti ništa. U igri je bio i Željko Olujić, koji nikada nije htio ni potvrditi ni opovrći da je ikakvih kontakta između njih dvojice, ili eventualnih posrednika, bilo. Na listi poželjnih navodno se našao i Ante Madunić, čiji angažman nikako nije mogao doći u obzir jer je on već bio branitelj bivšeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića pa se, teoretski, Madunić s njim nije mogao niti naći. Branko Šerić, branitelj Ivana Mravka, također ne bi mogao preuzeti obranu bivšeg premijera jer bi se tada našao u sukobu interesa.

Da preuzme Sanaderovo zastupanje nije mogao ni Mate Matić. Ipak, upravo se njemu javio bivši premijer. U SMS poruci poručio mu je da će se u Hrvatsku vratiti za tri-četiri dana.

S medijima je preko odvjetnika Hrvoja Ladana Ivo Sanader komunicirao kad je bio u Americi pa se nagađalo da se niti neće vratiti, da je u bijegu.

- Sada nemam mandat za njegovo zastupanje niti znam kako bih ga uopće mogao dobiti jer se on nalazi u inozemstvu. A dobro se zna kako se po ZKP-u daje punomoć odvjetniku. Ili osobno ili na zapisnik, pred sucem - objašnjava Hrvoje Ladan, ne htijući otkriti kakvu mu je punomoć Sanader svojedobno dao.

Novi krug potrage za braniteljm Ivo Sanader je navodno aktivirao dva-tri dana prije uhićenja.

Ne može biti na dva mjesta
Spominjalo se tako da će u njegovu timu biti odvjetnici Goran Suić i Ivan Lovrić, danas je u “kombinaciji” bila i odvjetnica Jasna Novak koja nam je kazala da to nije točno i da ju u trenutku našeg razgovora nitko niti nije kontaktirao.

Preuzme li odvjetnik iz Splita Željko Gulišija zastupanje Ive Sanadera, njegovi zagrebački kolege kažu da može staviti ključ u splitski ured jer fizički neće moći biti na dva mjesta.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
07:22 11.12.2010.

11.12.2010. u 05:09h marija108 je napisao/la: +++++++++++++++++++++++++++++ Daj ne lupetaj ! Kakva Yuga ? Ne brkaj vremena prije i poslije pada berlinskog zida. Englezi su najveća govna na planmeti i uopće ih ne stavljaj u kontekt reference za bilo što.

OB
-obrisani-
07:23 11.12.2010.

ispravak, Englezi su najveća govna na planeti i uopće ih ne stavljaj u kontekst reference za bilo što.

ST
standup
22:51 10.12.2010.

..mozda uzme Nobila ??...-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije