Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE

Ante Samodol: Zbog Škegre prijetio mi je i ministar

\'15.01.2007., Zagreb - Ante Samodol, predsjednik Uprave HANFE. Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik
10.02.2012.
u 10:00

Samodol ne želi otkriti koji je ministar iz bivše vlade uz prijetnje tražio da ne oduzima licenciju Quaestus Investu

– U policijskoj prijavi napisao sam kako mi je upućena prijetnja i koji mi je ministar prijetio večer prije oduzimanje licencije Quaestus Investu – kazao nam je Ante Samodol, bivši ravnatelj Hanfe. Samodol je u emisiji In Medias Res u srijedu navečer izjavio da je nakon oduzimanja dozvole za rad društvu Borislava Škegre dobio prijetnje smrću.

“Nisam ti ja Ivan Šuker!”

Za Večernji list je dan nakon te emisije rekao da je cijela stvar u postupku i da je policiji prijavio koji mu je čovjek prenio prijetnje.

– Nadam se da se sad netko brine o tome da me netko ne kokne na ulici. Vjerujem u funkcioniranje sustava – kazao nam je Samodol dodajući da nam ne može ništa više reći. No otkrio nam je novi detalj, a to su prijetnje jednog od ministara bivše vlade zbog oduzimanja licencije Quaestusu i to večer prije nego što je ta odluka donesena. Hanfa je Quaestusu oduzela licenciju krajem rujna prošle godine, dakle dok je još vladala Jadranka Kosor i HDZ. A Škegro je bio jedan od savjetnika J. Kosor. Samodol nije htio otkriti ime tog ministra koji mu je navodno prijetio.

– Taj mi je ministar prijetio da ne smijem uzeti licenciju Quaestusu, rekavši mi: Nisam ti ja Ivan Šuker, vidjet ćeš ti svoje! – prepričao nam je ukratko Samodol. O detaljima je, kaže, obavijestio policiju. Nije htio otkriti o kojem je točno ministru riječ, ali je na naše pitanje je li to bio ministar ili ministrica, odgovorio: ministar.

Samodol kaže kako sad Škegro odustaje od svojih tvrdnji da je licenciju Quaestusu oduzeo zbog osobnih interesa.

– Povezivao me s Ivanom Šukerom, Goranom Marićem pa onim drugim Marićem iz Nadzornog odbora Quaestus Nekretnina pa s Marijanom Hanžekovićem. A što reći na to, to je klasičan Škegro, svašta sam ja s njim prošao – kaže Samodol. Dodao je kako je sad na poreznoj upravi i drugim institucijama da ustanove je li se u Quaestusu plaćao porez na dohodak i dobit, koje su fizičke osobe imale milijunske priljeve novca.

Škegro za Samodolove izjave o prijetnjama kaže da one sve govore o njemu.

– Mislim da se tu nema što komentirati – kaže Škegro.

Na optužbe Samodola da se vrijednost imovine fonda od 113 kuna revidira jer skrbnička banka QN-a, RBA, nije sama izračunavala vrijednost nego je prihvaćala Quaestusove procjene zbog čega bi, prema tvrdnjama Samodola, i ta banka mogla izgubiti licenciju, Škregro kaže da Samodol uopće ne razumije ulogu banke skrbnika.

– Svaki investicijski fond mora imati banku skrbnika koja računa neto vrijednost imovine fonda. Ono o čemu je on govorio, insinuira da je Quaestus radio izračune bez skrbničke banke. Samodol je svoje neznanje zamijenio agresijom pa je maltretirao zaposlenike Hanfe i sudionike tržišta kapitala – kaže Škegro.

Uloga RBA

Na pitanje je li točno da je Raiffeisen obvezni mirovinski fond bio najveći ulagač u Quaestus Nekretnine i da je izgubio 75 posto tog ulaganja, Škegro kaže da ako je netko od ulagača izgubio, onda su svi izgubili i da su to gluposti. Poveznica RBA i Quaestusa je, kako kažu dobri poznavatelji prilika, i kći predsjednika Uprave te banke Zdenka Adrovića. Ona navodno radi u Quaestus Nekretninama. Škegro to pobija i kaže da je ona prije radila u Quaestusu, ali na poslovima koji nisu imali veze s nekretninama.

Komentara 4

CV
crna vrana
10:13 10.02.2012.

Samodol ne želi otkriti koji je ministar iz bivše vlade uz prijetnje tražio da ne oduzima licenciju Quaestus Investu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Samo Šuker, koji je Samodola i angažirao kao svog pomoćnika, prije njegovog imenovanja za šefa HANFE,može mirno spavati. Samodol jee za sada otkrio barem jednoga koji mu nije prijetio.

HP
hps
10:15 10.02.2012.

di si bio prije samodolu sad kad su ovi otišli s vlasti počeo si ih tuživat da bi se dodvorio novoj vlasti jadno da jadnije nemože biti svi ovi gore su takvi

DM
dom_man
10:43 10.02.2012.

hehehe, Dalićka je opasan lik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije