Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarali Kerry i Lavrov

SAD želi s Rusijom ponovo uspostaviti primirje u Siriji

Alepo
Foto: Reuters/PIXSELL
29.04.2016.
u 23:40

"Nadamo se da ćemo iznova pokrenuti taj sporazum (...) možemo ponovo stvoriti ozračje za sveobuhvatni prestanak neprijateljstava", priopćio je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

SAD je danas priopćio da nakon fatalnog bombardiranja bolnice u Alepu raspravlja s Rusijom o pokušaju obnove primirja u Siriji.

"Nadamo se da ćemo iznova pokrenuti taj sporazum (...) možemo ponovo stvoriti ozračje za sveobuhvatni prestanak neprijateljstava", priopćio je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Visoki dužnosnik State Deparmenta je kazao da SAD pokušava naći način za obustavu borbi u Latakiji i istočnoj Ghouti, nedaleko od Damaska, kao uvod u prestanak neprijateljstava širom zemlju, uključujući i u Alepu.

"Ovo je tek test, očito, da želimo raditi na primirju i predano radimo kako bi taj test uspio", kazao je dužnosnik. Po njegovim riječima, SAD pokušava zaustaviti nasilje i u ostalim dijelovima zemlje, posebice u Alepu, poprištu najžešćeg nasilja.

O primirju su telefonski razgovarali američki državni tajnik John Kerry i njegov ruski kolega Sergej Lavrov. Za sada nije jasno što je dogovoreno o Latakiji i istočnom predgrađu Ghouti i tko je to dogovorio. Sirijska vojska je najavila stupanje na snagu "režima zatišja"  od jedan sat ujutro u subotu, ističući da se to ne odnosi na Alepo. 

>> Putin i Obama namjeravaju osnažiti primirje u Siriji

Komentara 16

DU
Deleted user
00:42 30.04.2016.

Fatalno bombardiranje bolnice u Alepu je najobičnija laž! Jer u Alepu se više nema što srušiti, sve je porušeno još dok se Rusi nisu ni uključili u rat u Siriji, i to od strane upravo od tih terorista dok su osvajali Alepo. Drugo u Alpeu su uništeni položaji odakle su teroristi gađali ostatak oslobođenog teritorija, pa su dobili po tamburi od ruskog zrakoplovstva, pa je hrpa terorista izginulo. Onda je brže bolje uskočila Amerika da spasi stvar i zove na primirje koje su ti teroristi prvi prekršili. .

GV
golub Vaso
23:51 29.04.2016.

američki umjereni pobunjenici suradjuju s al kaidom

Avatar superhik74
superhik74
04:00 30.04.2016.

Ljudi koji se razumiju znaju da postoje cetiri SAD-a politike, jedna koju vodi Bijela kuca, jedna koju vodi State Department, zatim ona od CIA-e i na kraju ona od Pentagona. Oni svi podrzavaju svoje "umjerene teroriste" i cak medjusobno ratuju (do posljednjeg Sirijca i ubacenog teroriste) ali svima je zajednicka tocka izazivanje kaosa i rusenje rezima, jedino se razlikuju o tome koju teroristicku skupinu kontroliraju i podrzavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije