Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodi plutonij

SAD: Sjeverna Koreja ponovo uključila nuklearne reaktore

Nuklearka u Penelyju
Reuters/PIXSELL
12.09.2013.
u 09:05

Iz sjevernokorejskog reaktora Yongbyona ponovno se diže dim. Pokazuju to satelitske snimke, tvrde američki znanstvenici

Satelitske snimke pokazuju da je nuklearno postrojenje u Sjevernoj Koreji opet u pogonu, tvrde znanstvenici s američkog instituta Johns Hopkins.

Sjevernokorejski reaktor Yongbyon koji može proizvesti plutonij ugašen je u travnju ove godine kako bi se smirile tenzije na poluotoku. No, sada se iz njega može vidjeti dim te pretpostaviti da će reaktor uskoro početi s proizvodnjom, piše BBC.

Ova nuklearka može proizvesti oko šest kilograma plutonija godišnje, a pretpostavlja se da je od 2007. pa sve do gašenja režim Kim Jong-una opskrbila s četiri do deset primjeraka nuklearnog oružja.

 >>Nova taktika SAD-a: Plaše Kineze kemijskim oružjem S. Koreje

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije