Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu tenzije

SAD poslao nevidljive bombardere B2 na vojnu vježbu u J. Koreju

B2, nevidljivi bombareri (1)
Reuters/Pixsell
28.03.2013.
u 07:46

Washington je rekao da misija ''demonstrira sposobnost Sjedinjenih država za izvođenje preciznih napada dalekih ometa brzo i po volji''. Nevidljivi bombarderi B2 mogu nositi konvencionalno i nuklearno naoružanje

SAD je poslao dva nevidljiva bombardera B2 za sudjelovanje na vojnoj vježbi u Južnoj Koreji, što bi moglo povećati već ionako napete tenzije sa Sjevernom Korejom, donosi Russia Today. Washington je rekao da misija ''demonstrira sposobnost Sjedinjenih država za izvođenje preciznih napada dalekih dometa brzo i po volji''. Pjongjang je već zaprijetio ''potpunim ratom', kao odgovor na odvijanje vojnih vježbi na njegovu pragu.

Nevidljivi bombarderi B2 preletjeli su više od 10.000 kilometara iz zračne baze u američkoj saveznoj državi Missouri do Južne Koreje, sudjelovali su u vježbi te se vratili na teritorij Sjedinjenih Država, objavile su u izjavi američke snage u Koreji, a prenosi CNN. Obe borbene letjelice mogu nositi konvencionalno i nuklearno naoružanje. 

>> Sj. Koreja: Rat može početi svaki trenutak, ne treba nam linija 

>> Sjeverna Koreja: Naciljali smo baze na Pacifiku i na kopnu SAD-a

>> J. Koreja i SAD zajedno će odgovoriti na provokacije S. Koreje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije