Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura u Austriji

Ruski političar želi kupiti Hitlerovu rodnu kuću i potom je uništiti

\'adolf hitler\'
arhivska fotografija
08.11.2012.
u 13:41

Zastupnik vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija Franc Klincevič želi kupiti pa potom uništiti zgradu u kojoj je 1889. godine rođen nacistički vođa Adolf Hitler.

Zastupnik vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija Franc Klincevič želi kupiti pa potom uništiti zgradu u gornjoaustrijskom gradu Braunau na Innu u kojoj je 1889. godine rođen nacistički vođa Adolf Hitler, izvještavaju u četvrtak austrijski mediji pozivajući se na izjavu zastupnikove glasnogovornice Viktorije Sukove.

– Klincevič želi kupiti tu zgradu kako bi je uništio i nada se da će skupiti potreban novčani iznos, a riječ o skoro dva milijuna eura – rekla je Sukova. Dodala je da je kupnju Hitlerove rodne kuće u kojoj je proveo prve tri godine svog života podržao i zastupnik ruskih komunista Vadim Solovjev.

"Mora nestati sve što ima veze s fašizmom"

– Sve što ima bilo kakve veze s fašizmom mora nestati s površine zemlje – rekao je Solovjev za ruski dnevnik Izvestija.

U prošlosti je u Hitlerovoj rodnoj kući bila smještena knjižnica, škola, banka i na kraju Centar za skrb hendikepiranih osoba.

Mediji izvještavaju da je buduća namjena ove kontroverzne kuće zasad nepoznanica.

Polemike u Austriji

Krajem rujna ove godine u Braunau na Innu pokrenuta je rasprava o toj temi, koja je izazvala velike polemike u Austriji. Posebice izjava gradonačelnika Hannesa Waidbachera koji je predložio da se u zgradi naprave stanovi.

Socijaldemokrati su oštro napali gradonačelnika zbog njegove neukusne ideje, a predsjedavajući stranačkog okruga Harry Buchmayr rekao je da strahuje kako bi kuća mogla doći u pogrešne ruke te da je stoga treba kupiti neka javna ustanova.

Pokrajinska vijećnica stranke Zelenih Gornje Austrije Maria Buchmayr traži da „Kuću odgovornosti“ kupe austrijski savezni organi.

>>Adolf Hitler: Njemački narod zaslužuje nestati

 

Ključne riječi

Komentara 8

M3
Miške 3
13:54 08.11.2012.

Neka kupi onu gdje rođen Staljin i neka ju uništi.

ZV
zvan12
14:10 08.11.2012.

08.11.2012. u 13:54h Miške je napisao/la: Neka kupi onu gdje rođen Staljin i neka ju uništi. ===================================== I ne samo Staljin, bilo ih je podosta. Uostalom, Hitler nije bio fasist, nego Mussolini. Laprdanje o "fasizmu" je poteklo iz Staljinove kuhinje - za njega su "fasisti" bili i clanovi poljske vlade u izbjeglistvu (jer su htjeli da Crveni Kriz istrazi zlocin u Katynskoj sumi).

Avatar kravata
kravata
14:04 08.11.2012.

neka svako jede svoja a tuđa ostavi na miru, koliko bi kuća trebalo srušit u rusiji u DDR-U koji su bili protiv Hitlera a naredili su rusi da se puca na njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije