Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Siriju

Rusija prema Siriji uputila raketnu krstaricu!

kina
AFP
04.09.2013.
u 14:10

Ova krstarica je u NATO krugovima dobila naziv “ubojica nosača aviona”. Po dolasku na odredište zapovjednik broda Valery Kulikov trebao bi preuzeti operativno zapovjedništvo nad cijelom ruskom flotom u Mediteranu.

Rusija je na istok Mediterana uputila raketnu krstaricu 'Moskva', koja bi trebala preuzeti zapovjedništvo nad ruskim brodovljem na tom području. Reuters javlja da bi krstarica na svoje odredište trebala stići za desetak dana, što bi se moglo poklopiti s početkom mogućeg američkog napada.

Ova krstarica je u NATO krugovima dobila naziv “ubojica nosača aviona”. Po dolasku na odredište zapovjednik broda Valery Kulikov trebao bi preuzeti operativno zapovjedništvo nad cijelom ruskom flotom u Mediteranu.

Rusija je, podsjetimo, prije dva dana uputila i izviđački brod Priazovye.

Odluka senatora: Napad u Siriji će trajati 60 dana

Odbor senatora SAD-a za vanjska pitanja u utorak je navečer, po lokalnom vremenu, donio Rezoluciju o Siriji. O njoj će Kongres glasovati sljedeći tjedan i ako je izglasa, SAD će napasti Siriju kao odgovor na uporabu kemijskog oružja. Prema toj Rezoluciji vojna akcija bi trebala trajati 60 dana, a po potrebi bi predsjednik obama mogao akciju produžiti na dodatnih 30 dana, odnosno na ukupno 90 dana, piše BBC.

Odlučeno je i da se neće provoditi nikakve "zemaljske" akcije, već da će akcije biti provedene iz zraka te s mora. 

Putin upozorava Ameriku

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je SAD i njihove eventualne saveznike kako bi napad na Siriju, bez odobrenja UN-a, bio agresija. Putin je podsjetio i kako Rusija nije isključila mogućnost da će se poduprijeti Rezoluciju UN-a kojom bi se dalo ovlaštenje za primjenu sile prema Siriji, ali samo u slučaju ako bi se dokazalo kako nema nikakve sumnje da je sirijska vlast koristila kemijsko oružje, piše BBC.

'Umorni smo od ratovanja, nećemo u Siriju'

Američka vlada više nema kredibiliteta kad je riječ o ratovanjima koja traju sad već 13 godina. Vojnicima je dosta i umorni su, rekao je američki mornarički veteran Gordon Duff i urednik časopisa Veterans Today za RT.

- Negdje između 50% i 70% Amerikanaca protivi se vojnim akcijama u Siriji. Oko 5000 vojnika je poginulo u Iraku u borbama protiv onih skupina koje, eto, SAD podržava u Siriji. 

Dok američki predsjednik Barack Obama traži podršku Kongresa za vojnu akciju u Siriji, u SAD-u raste "proturatno" rasploženje građana. Na Facebooku su tako objavljene fotografije koje prikazuju američke vojnike s natpisom na kojima piše: Nisam postao vojnik da se borim za Al Qaidu niti da sudjelujem u civilnim ratovima drugih zemalja.

Zasad nije potvrđeno da se zaista radi o američkim vojnicima na fotografijama, no iz Pentagona su potvrdili da ispituju slučaj te da pokušavaju otkriti identitet osoba s objavljenih fotografija. Duff ističe da su uniforme i medalje na fotografijama autentične, no ne zna jesu li zaista američki vojnici ti koji ih nose.

>>Američki razarač 'Mahan' napustio istočni Mediteran

>>Chomsky: Napad SAD-a na Siriju bez odobrenja UN-a ratni je zločin

Komentara 1

Avatar DonLon
DonLon
17:52 03.11.2013.

Vec se dosta dugo nije nista culo o ovom sepavom "ubojici". Znaci, stara kanta se definitivno negdje nasukala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije