Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala četiri

Američki razarač 'Mahan' napustio istočni Mediteran

mahan
United States Navy
03.09.2013.
u 21:44

Dužnosnici smatraju kako će četiri razarača biti dovoljna za provođenje udara projektilima na Siriju

Razarač američke mornarice napustio je istočni Mediteran, ostavljajući četiri broda u regiji koja bi trebala sudjelovati u mogućem napadu na Siriju, prenosi Wall Street Journal.

Dužnosnici obrambenih snaga objavili su u utorak kako je USS Mahan završio svoju smjenu te napušta istočni Mediteran. Mahan se trebao vratiti u SAD još prošlog mjeseca, ali njegov boravak je produljen zbog mogućnosti vojnog udara.

USS Ramage, brod koji će zamijeniti Mahan na Mediteranu, ostaje u regiji, kao i USS Barry, Gravely i Stout. Dužnosnici smatraju kako će četiri razarača biti dovoljna za provođenje udara Tomahawk krstarećim projektilima na Siriju.

Obama dobio potporu čelnih kongresmena

Za to vrijeme, Obama je dobio potporu ključnih političkih figura za vojni udar na Siriju. Ključni republikanski vođe John Boehner i Eric Cantor podržali su vojnu akciju, a očekuje se kako će Kongres glasovati o Siriji idući tjedan. Nakon što je Obama u utorak ujutro zatražio potporu čelnih republikanaca i demokrata na sastanku održanom u Bijeloj kući, državni tajnik John Kerry i ministar obrane Chuck Hagel, zajedno s čelnim američkim generalom Martinom Dempseyjem, pojavili su se ispred senatskog odbora za vanjske poslove, prenosi Guardian.

- Američke snage spremne su reagirati čim predsjednik naredi - rekao je Hagel. Naveo je ključne partnere - Francusku, Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i prijatelje u regiji koji su ih "uvjerili u svoju snažnu potporu."

 

>>Obama: Treba poduzeti akciju. Ovo nije Irak, ovo nije Afganistan

>>Rusi: Dvije rakete ispaljene na istok Mediterana, SAD: Nismo mi!

>>Chomsky: Napad SAD-a na Siriju bez odobrenja UN-a ratni je zločin

>>SAD preusmjerile nosač aviona USS Nimitz prema Siriji


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije