Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobri odnosi
Povratak na članak

Ruse se može zaustaviti pred Balkanom samo s 'nešto novca' za Hrvatsku, BiH i Srbiju

Analitičari predlažu da se Hrvatskoj pomogne povoljnim kreditima da otkupi MOL-ov udio u Ini kako ne bi dospio u ruke Gazproma

Komentari 32

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:25 22.09.2014.

Naravno, kao što sam prognozirao već kod samog spora sa MOL-om, Hrvatskoj će biti ponuđen "povoljan" kredit kako ne bi u igru ušli rusi....Poslije će nam se rušiti "kreditni rejting" obveze rasti i naši "kreditori povoljnih kredita" će to što žele dobiti besplatno.... Nije bitno da li će Rusija ući sa kapitalom, nije bitno da li će zadržati obje rafinerije i povećati proizvodnju...Bitno je da dobijemo još jedan "povoljni" kredit i odemo u tri PM.....Ako je našim "partnerima" toliko stalo da zaustave Rusiju, isključivo nepovratna sredstva za otkup INE dolaze u obzir, i to u punom iznosu, jer napominjem nije nama stalo da zaustavljamo ruske, kineske, iranske ili bilo koje druge ulagače, nego njima. Tako se vodi nacionalna politika. Uvijek se kod ovakvih tema sjetim primjera kada su naša brodogradilišta trebala graditi 15 patrolnih brodova za iransku mornaricu, naravno naši "zapadni partneri" su nam kao i mnogo puta do sada tu suradnju onemogućili, uz izjave poput "mi smo kandidati za NATO, mi ćemo u EU, dat će nam kredit kao kompenzaciju i tako dalje" da bi te iste brodove na kraju izgradila francuska brodogradilišta dok naša propadaju, ali smo zato umjesto gotovog novca, zdravog kapitala, dobili KREDIT- heeeej

VL
Avatar patkovic
patkovic
10:00 22.09.2014.

poznato nam je , naši se prodaju za malo hrane po hotelima i jače dnevnice , sve potpisuju

VL
AN
antiantifašist
10:15 22.09.2014.

ma ne daj Rusu da kupuje neku firmu, ne daj mu da ulaže i možda otvara nova radna mjesta! Rusa sprječiti svim sredstvima! Da bi nam velikodušna Amerika sa svojim dobrim i poštenim bankarima velikim dobročiniteljima i humanistima, mogla datii širokogrudni kredit sa kamatama od 70%, i onda ćemo slijedećih 50 godina jesti travu, koprivu i maslačak i biti potpuno sretni i veseli. Potpuna debilizacija Hrvatske uspješno završena. I ili kako bi to rekao Đorđ Volker Buš: mission accomplished.

VL
BF
brkonja fra brkati
10:01 22.09.2014.

Ciobanksteri žele INU za sebe,a ne da bi nama pomagali da je povratimo.Isto tako žele i Hrvatske Ceste ( Goldman&Sachs) te vode i šume,kao i ostalo što vrijedi. Nema u neoliberalnom korporativnom fašizmu mjesta za male države i narode, kao što je RH.

VL
Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
11:07 22.09.2014.

Srbija je zona ruskog uticaja u jugoistočnoj Evropi.Sa Rusijom nas veže sve - istorija,kultura,a ponajviše religija.Ne da se nećemo protiviti njihovom uticaju nego ćemo im maksimalno izaći u susret u svakom pogledu jer ćemo tako ostvariti i sopstvene interese.Prema EUU se ponašamo prevrtljivo,nastojimo da izvučemo koji euro,nisu bolje ni zaslužili,niti su nas nečim dobrim zadužili,a što se srca tiče -zna se gde vuče.

VL
ST
stipe93
15:22 22.09.2014.

Rusi su 1877-1878. protjerali Osmansko Carstvo do Carigrada, tada su Britanci poslali svoju vojsku u Carigrad da spriječe ulazak Rusa u isti, Napoleon pokušao,nije uspio . Hitler pokušao pa Rus došao do Berlina , iz svega navedenog zaključujem kad Rusus krene teško se zaustavlja.

VL
DU
Deleted user
11:07 22.09.2014.

Kakav kredit !!!!!, samo nam vratite one zelenaško-kamatarke dolare što ste u proteklih 14 godina izneseni iz hrvatske uz pomoć partijskih kriminalaca.

VL
DU
Deleted user
11:11 22.09.2014.

Otkupit od MOL-a udio da lopovi mogu i dalje hapat, daj se raspitajte po INA-i kako su reagirali djelatnici da kad su došli Mađari i zatražili da se sva vozila parkiraju iz Velesajma, ostali su zatečeni koliko su pojedine obitelji koristile automobila, da ne govorimo o krađama i namještanju poslova. Pljuc.

VL
BH
bijela_hrvatska
12:32 22.09.2014.

Rusa zaistaviti "s nešto novaca" za Srbiju ?!? Jel ja to dobro vidim ? Srbija će zaustaviti Ruse da uđu na Balkan ? Ček da vidim datum... hmm pa nije 1.travanj...

VL
DU
Deleted user
09:55 22.09.2014.

Ovakvi novinarski prilozi dogadjaju se kad se informacije skupljaju zaobilaznim putem preko Zapada, svi vazniji ruski mediji objavili su da je Gazprom odustao od ine ...

VL
NR
NK Remetinec
10:38 22.09.2014.

A sada bi EU nama pomagao je li? Gdje su bili do sada? Boli ih ona stvar za nas balkance...

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
09:38 22.09.2014.

Hrvatskoj trebaju prije bilo čeg drugog sposobni ljudi na vlasti, a ne sam još jenu nizu kredita !!!

VL
NA
navijala
09:31 23.09.2014.

Rusija samo stiti svoje nacionalne interese i to se zapadu ne svidja,a oni svoje stite i najbrutalnijim nacinom.Ustvari Zapad stiti samo "Federalne rezerve",kad netko nece njihov truli petrodolar.......

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
17:06 22.09.2014.

U Srbiji i Republici Srpskoj ih niko neće zaustaviti , nema s čim a i Srbi to ne žele. I onako EU do kraja decenije neće postojati u ovom obliku ... niti nam je posebno stalo da tamo uđemo , , sigurno ne narušavajući odnose s Rusijom... a za Hrvatsku boli koga uvo..

VL
TW
tweakUI
00:35 23.09.2014.

citiram naslov članka: "Ruse se može zaustaviti pred Balkanom samo s 'nešto novca' za Hrvatsku, BiH i Srbiju" Vladimire, daj toj stoci svo svoje bogatstvo, neće te zajebat, Jusipovića im.. Dodika im.. Nikolića im... A ti i dalje vjeruj govnima.

VL
ZR
Zrakomlat
13:28 22.09.2014.

sto se bih tice, i vi i mi smo garanti, i tu nema govora o rasformiranju proklete avlije, kasikara bez osiguraca u rukama amera, balkan je u takvim raljama, da ako se ista desi, dovoljno je da nam bukvalno bace oglodanu kost pa da se pokoljemo, sreca sto vase interese stiti dragan a srpske dodig, bem ti bruku.

VL
DU
Deleted user
11:04 22.09.2014.

A zašto ne bi članovima uprave dali kredit pa neka se igraju sa vlasništvom i namještaju poslove.

VL
Avatar jimym127
jimym127
12:45 22.09.2014.

Nisam bio pročitao sve komentare pa moram nadodati; Brkonja fra brkati, nažalost ,rekao je još DUBLJU istinu o stvarnosti u kojoj se nalazimo.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:03 24.09.2014.

definirajte povoljni kredit

VL
LI
Livijo
12:31 22.09.2014.

Nista tu nema protuzakonito samo jos jednu "Mocvaru treba izsusiti", kako rece ex ministar Jovanovic.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.