Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAO PROSVJEDNIKE

Rohatinski: Revolt protiv banaka i fondova potpuno je opravdan

Željko Rohatinski
Patrik Macek/PIXSELL
16.10.2011.
u 20:09

Guverner HNB-a Željko Rohatinski podržao prosvjednike i napao Vladu RH.

Guverner HNB-a u središnjem Dnevniku HRT-a u nedjelju podržao je prosvjednike i napao Vladu RH koja nije imala hrabrosti provesti reforme sustava.

– Prosvjedi su izraz sučeljavanja s posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu. Time su se služile banke i fondovi koji su najviše zaradili prije, a najmanje izgubili za vrijeme krize. Revolt je potpuno opravdan – kazao je Rohatinski.

Kazao je guverner i da je zaslugom HNB spriječeno da se hrvatske banke bave financijskim inženjeringom. Istaknuo je da bi se svim djelatnostima u Hrvatskoj koje ostvaruju velike prinose, uključujući financijski sektor, trebalo oporezivati dobit i dividende, što se u Hrvatskoj ne radi.

Guverner je rekao da se posljedice usporavanja europskog gospodarstva već osjećaju u Hrvatskoj i da će se to nastaviti i u 2012. kroza smanjenje izvoza i veću cijenu novca. Stoga će se financiranje razvoja morati okrenuti unutarnjim izvorima. Prozvao je Vladu da nije imala hrabrosti provesti reforme.

– Bilo je potrebno učiniti bolne rezove još 2008. godine, ali nije bilo snage i hrabrosti u ovoj zemlji da se to učini – zaključio je guverner Rohatinski.

Ključne riječi

Komentara 306

CH
Charlemagne26
20:34 16.10.2011.

A, je li, Rohatinski, bi li podrzao pobunu protiv Todorica, a? Mislis da je taj ratni profiter i kriminalac bolji od bankara?

JA
jalnus
21:30 16.10.2011.

I decki zapravo dok mi netko od vas ne kaze sto je to intrinsic value of the share.. kraj diskusije al nemojte google koristit

Avatar WindFucker
WindFucker
21:41 16.10.2011.

Još jedan pokajnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije