Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pušten iz pritvora

Policija: To što je Tomislav pušten ne znači da više nije osumnjičen

tomislav turibak (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
12.07.2012.
u 07:30

Premda je Tomislav pušten iz pritvora, neki su nepovratno izgubili povjerenje u njega.

Tomislav Turibak kasno sinoć izišao je na slobodu, no to ne znači da je pravna priča za njega gotova. Protiv Tomislava je, naime, provedeno je kriminalističko istraživanje i podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je ubio brata Hrvoja. Daljnji tijek postupka u domeni je Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, poručili su iz policije.

– Policija ne može određivati ni komentirati puštanje iz pritvora. To što je Tomislav pušten ne znači da više nije osumnjičen. On je i dalje glavna osumnjičena osoba – kazala je Jelena Bikić iz Ravnateljstva policije. 

Roditelji nisu ni pomišljali da je Tomislav podigao ruku na brata

Iako je Tomislav sinoć pušten na slobodu, prvu noć nije proveo u obiteljskom domu u Ulici Drage Gervaisa u zagrebačkom naselju Španskom, poprištu nezapamćenog zločina. Točno u 22.30 sati iz zgrade se spustila njegova majka Lidija i u pratnji dvojice prijatelja sjela u automobil i otišla po sina, no obitelj je očito željela Tomislava skloniti na neko sigurnije mjesto. Koju minutu prije u ulicu je stigla grupa od desetak mladića predvođenih predsjednikom mladeži HČSP-a Franom Čirkom, no svojeg prijatelja sinoć nisu dočekali.

Istodobno, jedna grupica prijatelja pokojnog Hrvoja napušta ulicu i razilazi se kućama. "Ne bih volio biti ovdje kad se vrati", kratko nam je rekao jedan od njih. I prijatelji su podijeljeni. Premda je Tomislav pušten iz pritvora, neki su nepovratno izgubili povjerenje u njega.

U nekoliko navrata tijekom večeri iz stana je izlazio otac Ivan. Blijedog i očito pod utjecajem sedativa pridržavali su ga susjedi i potom posjeli na stolac prethodno donesen zbog njega. Kako doznajemo, zadnju noć proveo je u stanu u kojem se dogodio zločin, što proteklih noći nije ni pomišljao pa su utočište pružili susjedi koji su ovih nekoliko dana pokazali rijetko viđeno zajedništvo u nevolji. Otac i majka tako dane provode u svom domu, no otac nerijetko ne može izdržati ta četiri preteška zida pa često izlazi. Tako je i ovoga puta prošetao oko zgrade zagrljen s jednim od susjeda pa potom sjeo ispred ulaza zamišljen, gledajući u svjetlost lampaša zapaljenih za dušu njegova sina Hrvoja, i rekao: "Moram biti jak zbog Lidije i zbog Tomislava".

A između lampaša, bijelih ruža i krunice na asfaltu ispred ulaza, koji su proteklih dana postali mjesto svojevrsnog hodočašća za stotine Hrvojevih prijatelja, jučer je osvanula i nova relikvija: fotografija s koje se, zagrljeni, smiješe dvojica braće, Hrvoje i Tomislav. Svojevrsna je to poruka koju je na taj način odaslala obitelj, poruka zajedništva i u tragediji. Obitelj Turibak, otac i majka, kako doznajemo u kratkom razgovoru s jednim od susjeda, ni jednog trenutka nisu pomišljali da je brat podigao ruku na brata.

Komentara 88

DU
Deleted user
08:21 12.07.2012.

Tegljač WC papira odvesti pred ured Ranka Ostojića jer koliko je ova akcija policije traljavo izvedena - e to se treba naučavati na policijskim akademijama kao "brzanje". Valjda prvo provjere sve dokaze i onda hapse brata, ako dokazi štimaju. Ovako ne samo da su u jednom iznimno teškom trenutku nanijeli još i golemu moralnu štetu obitelji, koja je izgubila člana, nego su i izgubili prvih 48 h kad su znano najveće šanse da se uhvati ubojica. Ukratko, ne znam da li će biti dovoljno papira jer se radi o šefu, postaji i još 5 km pruge!

AL
alapača
08:35 12.07.2012.

ustaljena je procedura prvo ispitati/osumnjičiti članove obitelji, susjede, prijatelje i tome se nitko ne bi trebao čuditi-ni osumnjičeni, ni mediji. ali- ako je policija imala nekakav dnk pod noktima žrtve,nije trebala brzati izjavom o službenom osumnjičenju brata žrtve sve dok nisu dobili rezultati dnk analize (na osnovu koje je taj brat pušten).

AB
al_bundy
08:11 12.07.2012.

"Istodobno, jedna grupica prijatelja pokojnog Hrvoja napušta ulicu i razilazi se kućama. "Ne bih volio biti ovdje kad se vrati", kratko nam je rekao jedan od njih. I prijatelji su podijeljeni. Usprkos povratku Tomislava iz pritvora, neki su nepovratno izgubili povjerenje u njega." - a sad vi "novinari" ispravite svu štetu koju ste uspjeli nanijeti dečku osudivši ga prije osude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije