Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoka konkurencija

Riječki taksi u Zagrebu: Bit ćemo tri puta jeftiniji od kolega iz metropole

\'15.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki taksisti na taxi stajalistu u Marticevoj ulici. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
15.02.2010.
u 18:38

– Dolazimo u Zagreb oko 1. listopada ove godine sa 100 luksuznih limuzina te dva-tri minibusa. Cijene prijevoza bit će iste kao i u Rijeci, gdje radimo već četiri godine, ili u Osijeku, kamo dolazimo 1. travnja.

Zagrebačkim taksistima trese se tlo pod kotačima! Iz Rijeke najvjerojatnije stiže konkurencija čiji dolazak omogućuje novi Zakon o prometu.

– Dolazimo u Zagreb oko 1. listopada ove godine sa 100 luksuznih limuzina te dva-tri minibusa. Cijene prijevoza bit će iste kao i u Rijeci, gdje radimo već četiri godine, ili u Osijeku, kamo dolazimo 1. travnja. Za pet kilometara vožnje Zagrepčanima ćemo naplaćivati 20 kuna, a za 10 kilometara 40 kuna. Cijena noćne vožnje bit će ista kao dnevna – najavljuje Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo.



“Ne igramo šah i karte”


S obzirom na to da 1034 zagrebačka taksista iz Udruge Radio taksi Zagreb svoje usluge naplaćuje sedam kuna po kilometru, noću još 20 posto skuplje, a samo start košta 19 kuna, riječ je, dakle, o gotovo pa trostruko jeftinijoj usluzi.

– Naši taksisti ne igraju šah i karte i ne čekaju da im netko pokuca na prozor. Obrijani su i uredni, nose kravate, a u dobi su uglavnom između 30 i 50 godina. Radimo na poziv, centrala je svetinja i želimo raditi što više, zato možemo biti tako jeftini. Planiram zaposliti 500 kvalificiranih vozača, isključivo s područja grada Zagreba – kaže Minovski.

Da bi ostvario svoj zagrebački plan Kosta Minovski mora dobiti odobrenje Gradske skupštine.

– U interesu je grada Zagreba da podrži poduzetničke interese, od kojih se očekuje da će poboljšati kvalitetu taksi usluga. Pred tom riječkom tvrtkom su još zakonske prepreke ali najvjerojatnije će biti prihvaćeno da se raskine monopol Udruge Radio taksi Zagreb. U tijeku su pripreme za takvu odluku – rekao nam je Marijan Ključarić iz zagrebačkog Ureda za promet i izgradnju grada.

– Ma može taj Kosta svašta planirati, ali razlika između mene i njega je nebo i zemlja – uzrujano kaže predsjednik Udruge Radio taksi Juraj Šnidarić. Prebacuje riječ na glasnogovornika Udruge Zorana Požegu.

– Taxi Cammeo nama nije nikakva konkurencija, oni jednostavno nisu kvalitetni. Ne izdaju račune, a nisku cijenu mogu imati jer naplaćuju po putniku,skupljaju u jednoj vožnji više međusobno nepoznatih putnika na raznim lokacijama. Bi li vama bilo drago da vam se žena i dijete voze u istom taksiju s nekim pijanim mladićima? – pita Požega.

Kosta Minovski ne poriče optužbe o naplaćivanju po putniku, ali za Zagreb najavljuje drugačije izdanje.

‘Htjeli se zajedno voziti’

– Istina je da smo skupljali putnike na raznim lokacijama u jednoj vožnji, ali to je bilo na njihov zahtjev. Nitko ne može prisiliti putnika da uđe u taksi ako ne želi. Nekad su nas i molili za to, bilo je trudnica, bolesnih od epilepsije... U Zagrebu nećemo to raditi jer ćemo imati sto taksija, u vrijeme kad smo tako radili imali smo samo desetak taksija, to se radilo u otežanim uvjetima, kad je kiša, snijeg, špica... – kaže Kosta Minovski.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel kaže da je Minovski upozoravan zbog načina naplaćivanja po putniku.

– Taxi Cammeo kao i neki drugi koncesionari u Rijeci radili su mimo zakona naplaćujući usluge po putniku u skupnim vožnjama. na naša upozorenja davali su nam neka nesuvisla objašnjenja. Osim toga, mislim da je kvaliteta rada te tvrtke na dobrom nivou – kaže riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Komentara 88

SA
Sarrahh
20:35 16.02.2010.

Zagrebački taksisti su OK, dotični gospodin ne priča ni hrvatski kako treba a zavladao bi Zagrebom, e ne ide to tako!

OB
-obrisani-
15:46 17.02.2010.

Taksisti su ruglo Zagreba, lopovi, prevaranti, dileri i svodnici. Pazi koji strah: Dobit će konkurenciju! IGOR BIŠĆAN!!!!!

OB
-obrisani-
08:58 16.02.2010.

Forza Fiume!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije