Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola medija

Riječki tajkuni pripremaju se preuzeti Novi list

novi list
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
04.12.2011.
u 08:00

Skupina poduzetnika koja se može pohvaliti dobrim dugogodišnjim vezama sa Slavkom Linićem, ali nikakvim iskustvom u novinskom poslu, registrirala je tvrtku Ri-novine čije je sjedište, slučajno ili ne, na adresi Novog lista.

Prošli petak, 25. studenoga, kada je brokerska kuća Interkapital objavila da je 48.191 dionica Novog lista prešla u ruke tvrtke Andre iz Pule, odnosno Alberta Faggiana, vlasnika Glasa Istre koji je tako postao i većinskim vlasnikom riječkih novina, na Trgovačkom sudu u Rijeci registrirana je tvrtka Ri-novine.

Međutim, ne radi se o novoj Faggianovoj tvrtki koja ujedinjuje dva njegova dnevnika u treću hrvatsku novinsku grupaciju. Ri-novine s Faggianom nemaju ništa. Njezini su osnivači Ri Petrol, Rijekatekstil - Domus, JPS, Jadran - Galenski laboratorij, Ruting, Free Technics, GP Krk, Bittechnique i Imex banka iza kojih stoje Riječanima poznati poduzetnici Jozo Kalem, Mirko Pavičić, Ante Maras, Ivo Usmiani Miroljub Božović, Josip Purić i drugi.

Svi redom, osim uspješnim poslovanjem u teškim vremenima, mogu se pohvaliti i dobrim dugogodišnjim vezama sa Slavkom Linićem, kojega je, pak, već danima bruji Korzo, Faggianovo preuzimanje Novog lista izbacilo iz takta. Čini se, stoga, da gradske priče o ljutitom Liniću koji se ne miri s novom situacijom pa je krenuo u akciju osvajanja Novog lista, nisu bez temelja. Po onoj “krepat ma ne molat” upravo je on u hipu, sa sebi bliskim poduzetnicima, osmislio cijelu operaciju, ali ostaje u sjeni - kao podrška i moćni zaštitnik u vremenima koja dolaze.

Poduzetnici koji dosad s novinama i izdavaštvom nisu imali nikakve veze, jer se bave građevinom, lijekovima, pomorskim prometom, raznim uslugama, otvoreno su u nazivu tvrtke iskazali namjeru da se okušaju u poslu s novinama, no zanimljivo je da su svoje sjedište registrirali, ni manje ni više, nego u Zvonimirovoj 20a, zgradi Novog lista. To što im Novi list, kao ni susjedi na istoj adresi, talijanski dnevnik “La voce del Popolo”, prostor nisu dali u najam, očito nije važno.

Komentara 32

OM
omer
08:53 04.12.2011.

Linić je anđeo naspram ovih Kradezenjara koji su uništili ljepu našu, koju više ni sto Rockfelera nemože oporaviti, kud su oni poharali tu trava nikad više neče niknuti, i neka vam je na duši to zldjelo zauvjek.

MR
mravac8
08:54 04.12.2011.

Večernji i? U čemu je problem? Što su neki hrvatsku poduzetnici ujedinili interese otvarajući zajedničko poduzeće? To se u svijetu događa i više puta dnevno. Uostalom, pogledajmo Agrokor divovski koncern (za hrvatske uvjete) koji zapošljava 40 tisuća ljudi. Što tio ti poduzetnici žele kupiti Novi List, jedne od najkvalitetnijih novina u Hrvatskoj? Pa tko ga ne bi želio kupiti? Potpuno legitimno, novinske kuće se kupuju i prodaju svaki dan. To što su poduzetnici, možda, povezani s političarem? Koji poduzetnik nije pvoezan s politikom i političarima? Krupni poduzetnici ne mogu niti poslovati ako nemaju vezu s politikom.

KR
krka
08:33 04.12.2011.

Ma nije, Linjko Slave od Rijeke je poštenjačina da zrači pozitivu oko sebe. Opet napadate poštene i uspješne ljude...Možda je iz naftalina izašao Vrhovnik od brodogradilišta? Joj to nije moguće da nebi znao Slave! Vrhovnik je Barišić iz SDP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije