Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odbio žalbe

Riječki liječnik Alan Bosnar ostaje u zatvoru

'11.04.2013., Rijeka - Priveden dr. Alan Bosnar, sef Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku. Dosadasnjom istragom utvrdeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjiceni od rujna 2007. do travnja
Nel Pavletić/Pixsell
17.04.2013.
u 14:21

Predstojnik riječke Sudske medicine dr. Alan Bosnar osumnjičen je za primanje mita i zloporabu položaja

Dr. Alan Bosnar, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, ostaje u istražnom zatvoru koji mu je, zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati istragu koja se protiv njega vodi i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, određen prošlog četvrtka.

Jamstvo u iznosu od 1,5 milijuna kuna, kao zamjena za zatvor, i dalje vrijedi pa bi, ako uplati taj iznos, Bosnar mogao na slobodu. Uglednog medicinara USKOK sumnjiči za primanje mita i zloporabu položaja pri čemu je, tvrde tužitelji, stekao ukupno 800 tisuća kuna koristeći se svojim ovlastima predstojnika i iznuđujući ih od svojih liječnika koji su obavljali mrtvozorstva i obdukcije.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je žalbe obje strane na rješenje suca istrage Duška Tišme, i osumnjičenog i USKOK-a. Osumnjičeni liječnik smatra da ne postoje razlozi za zadržavanje u zatvoru i tražio je da se u nastavku istrage brani sa slobode bez uplate jamčevine, a USKOK, koji se žalio što je jamstvo u iznosu od 1,5 milijuna kuna uopće određeno kao mogućnost zamjene za istražni zatvor, zatražilo je da se, ako jamstvo opstane, ono odredi u znatno većem iznosu. 

 

>>Bosnar će se žaliti i tražiti da se brani sa slobode

>>Uhitili ga dok je primao novac. Na obdukcijama uzeo 480.000 kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije