Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVANŠIZAM

Prvi otkaz supruzi čelnika udruge prevarenih radnika KIO Keramike

kio
Maja Šantoši/Pixsell
02.09.2011.
u 17:54

- Djelatnica u upravi, koja je suprugu pozvala na potpisivanje otkaza, samo joj je kratko rekla: "Pa, to si mogla i očekivati", kaže Ivan Mužar

ORAHOVICA – Samo nekoliko dana nakon što je u Orahovici više od 200 bivših radnika i vjerovnika propale KIO Keramike u stečaju osnovalo svoju udrugu s ciljem naplate neisplaćenih potraživanja od oko 20 milijuna kuna te zaštite suvremene tvornice od devastacije i očuvanja što većeg broja radnih mjesta, zakupoprimatelj tvornice Keramika Modus iz Vojnića uručio je prvi otkaz radnici, supruzi novoizabranog predsjednika udruge Ivana Mužara.

Udruga želi pomoći opstanku tvornice

– Na revanšizam zakupoprimatelja nismo dugo čekali. Mojoj supruzi, koja je, poput ostalih radnika dobila posao na određeno vrijeme, pa im se ugovor o radu produžava svaki mjesec, uručen je otkaz ugovora o radu. Djelatnica u upravi Keramika Modusa, koja je suprugu pozvala na potpisivanje otkaza, samo joj je kratko rekla: "Pa, to si mogla i očekivati". Pitamo se što ima lošeg u osnivanju udruge koja želi pomoći pronalaženju rješenja za što kvalitetniju prodaju KIO Keramike u stečaju na javnoj dražbi i nastavak proizvodnje sa što većim brojem djelatnika. Smatram da bi takve ciljeve trebao pozdraviti i sadašnji zakupoprimatelj, a od stečajnog upravitelja KIO Keramike očekujemo da zabrani takav revanšizam, kaže Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i djelatnika KIO Keramike, ističući da se radnici neće lako odreći tvornice koju su gradili, a ni naplate svojih teško zarađenih milijuna.

Sumnjiva propast pola milijarde kuna

U stečaju KIO Keramike, koji još nije završen, više od 300 milijuna kuna izgubit će država, HBOR i HPB, koji su i najveći vjerovnici, dok će poslovne banke i druge tvrtke izgubiti oko 200 milijuna kuna. Unatoč sumnjivim uzrocima propasti najsuvremenije i najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica, za upropaštenih pola milijarde kuna i uništena radna mjesta do sada nitko nije odgovarao.

Ključne riječi
Kio

Komentara 2

MI
miso
21:01 02.09.2011.

Kao što su ovi došli mimo Božjih zakona, tako i djelatnici mogu sa svojom glinom, rukama i pameću nastaviti proizvodnju i vremenom \'isplatiti\' uljeze, te legalizirati tvrtku. Zašto narod više trpi ovo što nam se događa?

MA
matan91
21:52 02.09.2011.

Nema li Mesić prste u privatizaciji ovog poduzeća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije