Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija objavila je ovogodišnje izvještaje o napretku kandidatskih i moguće kandidatskih zemalja
Povratak na članak

Rehn: Hrvatska je pred ciljem

"Hrvatska se nakon četiri godine žestokih pristupnih pregovora približila ciljnoj crti”, izjavio je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, predstavljajući novinarima u Bruxellesu ovogodišnji “paket proširenja” što ga je jučer prihvatila Europska komisija.

Komentari 83

DU
Deleted user
17:39 14.10.2009.

Ptica:ovaj svedski cikeras ...nije on je Finac ,nema veze,isti kuxac..

VL
BA
baraskada
16:20 14.10.2009.

još nas samo Klaus može spasiti od provalije da izdrži i ne potpiše Lisabonski ugovor dok Englezi na referendumu u svibnju 2010 ne kažu NE Europi. Time bi i EU otišla u povijest....

VL
DU
Deleted user
16:36 14.10.2009.

Evo sada kreću i maca, momak123, Santiago i ostali središnjacarci... Mi smo na korak do cilja baš kao i nogometna reprezentacija. Oni ovise o Andori, a mi isto tako ovisimo o Rehnu i njegovoj demagogiji. Što ono obećao Rehn Sanaderu na čuvenoj ribljoj večeri u restoranu Korčula u Zagrebu? Neka suspendira ZERP i nema više brige jer HR širom otvorena vrata EU. Pa je Sanader tako i postupio, a zauzvrat dobio topničke dnevnike i slovenska izvoljevanja oko teritorija, zar ne? Yeahh, sure - na korak do cilja!

VL
BT
bili-tartuf
16:45 14.10.2009.

najvisé stete je napravilo - pristajanje na Haag i politicari koji su sudjelovali na tom sudu,...+ HHO& co.,...za \"detudjmanizaciju\" ..niti da govorimo....

VL
TH
thevoice
16:47 14.10.2009.

kako je na cilju ? niti jedan visokopozicijonirani politicki ratni profiter nije u zatvoru , u zatvoru nisu niti oni koji su prodavali naftu srbima , niti je pasalic ili luka rajic , niti je sanader ,ni seks , nisuu u zatvoru ni oni koji su u hrvatsku uveli HYPObanku (jakovcic ,sanader ....) ,niti itko iz korumpiranoga djela pravosudja i policije ,niti je u zatvoru mudrinić , o cemu on to prica?izgleda da tamo caruje jos veca mafija!

VL
PI
Pippo9
16:55 14.10.2009.

Bitno je da je prestala blokada pristupnih pregovora i da hrvatska i dalje može napredovati po pitanju pravosuđa,sve se da srediti samo treba volje i upornosti..

VL
RO
romictea
16:58 14.10.2009.

Ostaje najbitniji problem REFERENDUM kojim ulazak u EU NECE PROCI osim ako opet nebudu glasovali mrtvi i pokojni HDZ-ovci.

VL
VI
vitaszorcms
17:09 14.10.2009.

Stranački ološ nije Hrvatska ! Hrvatsku su stvorili mali i obični ljudi,a bagra na vlasti ju je uvijek raskučivala i prodavala.tako je i sada.Blažen neka je Bruno Bušić i njegovi vizionarski citati koji nisu plod vidovitosti,nego poznavanja mentaliteta naših ljudi,a posebno vladajućih elita.Ti koji su se uvijek najbolje laktarili da dođu do vrha su bili za nas smrtonosni.Ti koji se vole nazivati \"velikim Hrvatima\" i busati u junačka prsa,a svima koji im oponiraju su jugonostalgičari,komunjare,chetnici itd.

VL
VI
vitaszorcms
17:15 14.10.2009.

shizife - zna se dobro zašto su Bugarska i Rumunjska unutra.Po tome najbolje možeš vidjeti kako je taj proces baziran na dvostrukim pa i trostrukim mjerilima.Multikorporacijski interes je iznad svega,a zajednica po mjeri čovjeka je na zadnjem mjestu.

VL
DU
Deleted user
17:19 14.10.2009.

sizife,zaboravio si domoljube...

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
17:22 14.10.2009.

Ova EU će se raspasti, jer čim Hrvatska uđe u neku tvorevinu, ta se raspada, kao prirodni zakon. Mi samo trebamo gledati da ne gubimo teritorij - kao obično kad smo se negdje učlanili kao danak za članstvo. Inače, ja nemam ništa protiv EU, lijepa ideja. Međutim, ekonomske krize koje slijede i krize oko presušenja prirodnih resursa. poglavito energenata, će dovesti do kaotičnog stanja kao nekoć u bivšoj YU i voditi ravno u raspad,, to je neminovno.

VL
MA
maxlub
17:36 14.10.2009.

To je to proljece 2010

VL
PT
Ptica
17:44 14.10.2009.

Koji su to civilizirani narodi EU? Mozda Svedani koji su kao \"hrabri vikinzi\" pljackali Engleze, Francuze, Nizozemce i druge da bi ovi naknadno opljackali ostatak svijeta? Danas site svoje itnerese, svojim zakonima koje namecu drugima i sire se ponovo nao na tude teritorije no ne vojno vec tim ukradenim pocetnim kapitalom

VL
OB
-obrisani-
17:45 14.10.2009.

A jebiga, Hrvatska je vec u NATO, a uskoro ce biti i u EU. Znam da vas to boli, ali tako ce to biti. Kako ce onda biti s Hrvatskom, zavisi najvise od Hrvata samih ... Ako bude referenduma i NJET, onda moze zbog mewne Hrvatska ostati u drustvu Srbije na Balkanu ... Ja sam za demokraciju i referendum!

VL
BL
Blackwater
17:52 14.10.2009.

Pa zar Hrvatska Sizife i nije zemljopisno u Europi, a nae na Balkanu ? Kakve to bedastoće pričaš.Znači uzet ćemo Hrvatsku pod ruku i odnijeti u EU.Molim Te, nemoj glumiti demokrata, ostavi Hrvatsku nama Hrvatima domoljubima, Ti glasaj u Švedskoj i za Šveđane, Hrvatsku ostavi onoma koji u njoj žive i plačaju harač i to od istih nametnut za koje su glasali takvi kao Ti po stranim Veleposlanstvima, a u Hrvatskoj provedu 10 dana na godinu.

VL
PT
Ptica
17:52 14.10.2009.

\"SS\" pogledaj cjelokupnu sliku tvog komentara u kojem nas svrstavas izvan civilizirane Europe, gdje se nalazimo sada, a s kim smo - takvi smo... Zatim pogledaj jos jednom u mom komentaru sto dobivamo ulaskom u EU i sto vi dobivateate vi i na koji nacin. \"Koji su to civilizirani narodi EU? Mozda Svedani koji su kao \"hrabri vikinzi\" pljackali Engleze, Francuze, Nizozemce i druge da bi ovi naknadno opljackali ostatak svijeta? Danas stite svoje interese svojim zakonima koje namecu drugima, a sire se ponovo na tude teritorije no ne vojno vec tim ukradenim pocetnim kapitalom\"

VL
PT
Ptica
17:56 14.10.2009.

\"SS\" s obzirom da tvoja nepodnosljivost spram mene traje vec barem 6-7 godina :-) moram reci da te i dalje cijenim zbog toga sto si vjeran turist :-) koji koliko toliko na taj nacin puni proracun RH.

VL
DO
DoktorAmer
17:57 14.10.2009.

Mani se logike Sizife, ne prolazi na ovom forumu! Kao sto vidis, zelja vecine ovdije je svi Europljani na jednu, a Hrvati na drugu stranu. Izgleda da smo mi neka druga podvrsta Homo Sapiensa, neki Croatopitecus. Kako i zasto su pitanja za neki drugi forum.

VL
GV
goran vrtaric
17:57 14.10.2009.

Gospodine Rehn, nemoj da seres. To vi nama obecavate vec nekoliko godina pa nista.

VL
AD
Adriano
16:02 14.10.2009.

A cilj je??? Provalija.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.