Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirala izjave

Reding na tvrdnje iz SDP-a i Vlade: Ne odgovaram na besmislice!

vivane reding trst (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
17.09.2013.
u 12:24

Konzultirat ćemo zemlje članice prije nego što odemo korak dalje, rekla je Reding

– Ne mogu odgovarati na sve besmislice koje se izjavljuju tu i tamo – odgovorila je danas Viviane Reding na pitanje kako komentira tvrdnje koje dolaze od članova hrvatske Vlade i članova SDP-a da je prema Hrvatskoj oštra jer je ona konzervativka, a hrvatska vlada je socijaldemokratska, te da Hrvatsku tretira drukčije nego što je tretirala neke druge zemlje koje su mjesecima i godinama kršile isti propis o europskom uhidbenom nalogu. Reding je u Bruxellesu na to pitanje odgovarala otprilike u isto vrijeme kad je i premijer Zoran Milanović davao svoju izjavu u Zagrebu, tako da se njezin odgovor ne odnosi na njegov današnji istup.

Potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe pojavila se danas u 11:15 sati na konferenciji za novinare u sjedištu EK kako bi predstavila novu uredbu i direktivu EU protiv legalnih droga, no na kraju te konferencije bila je suočena s pitanjima stranih novinara o tome hoće li zaista Hrvatskoj uvesti sankcije. To je pitanje zanimalo novinara francuske agencije AFP, a Reding se potrudila objasniti što je Hrvatska ispregovarala te kako je tri dana uoči ulaska u EU jednostrano promijenila zakon o europskom uhidbenom nalogu i tako iznevjerila povjerenje.

– Sada imamo prijedlog Komisije, podržan od kolegija povjerenika, ali to nije odluka. Konzultirat ćemo zemlje članice prije nego što odemo korak dalje – rekla je o proceduri uvođenja sankcija propisanih člankom 39. hrvatskog pristupnog ugovora.

Na pitanje kako komentira tvrdnju ministra Orsata Miljenića, izrečenu sinoć u Dnevniku HRT-a da "oni imaju svoj stav, a mi imamo svoj stav", te na pitanje smatra li da hrvatska vlada ozbiljno shvaća moguće sankcije, Reding je odgovorila:

– Ja im ne mogu biti u glavi.

>> Reding: Borila sam se za Hrvatsku, ali sada ste izigrali naše povjerenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije