Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Mihanović

Razotkrio Fimi-mediju pa postao glavni rizničar HDZ-a

'14.09.2011., Zagreb - Damir Mihanovic, bivsi clan Uprave Croatia osiguranja govori o financiranju HDZ-a iz crnih fondova. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
10.02.2013.
u 10:26

Mihanović je jedan od utemeljitelja Mladeži HDZ-a, a njegova obitelj Franju Tuđmana poznavala je i prijateljevala s njim još od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Devedesetih su se pak upoznali i s Ivom Sanaderom

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u Predsjedništvu te stranke volio bi imati Damira Mihanovića, čovjeka koji je razotkrio aferu Fimi media. Mihanoviću nudi mjesto glavnog rizničara stranke na kojem je u Sanaderovo doba bio Mladen Barišić, uz Sanadera glavni akter izvlačenja novca iz javnih poduzeća za potrebe HDZ-a i samog Sanadera.

Mihanović je član HDZ-a od 1989. godine i stranku nije napustio ni kada je u USKOK-u razotkrio aferu koja je teško kompromitirala nekad najjaču političku stranku, posebice Sanadera i Barišića, niti kad je bio izložen pritiscima bivšeg vodstva stranke da “zašuti” ili kada su mu s raznih strana stizale prijetnje. Mihanović nije želio komentirate naše informacije, ali je poručio da pažljivo prati rad Tomislava Karamarka i da ga podržava u procesu demokratizacije stranke. Neslužbeno se u krugu njemu bliskih osoba doznaje da će Mihanović prihvatiti Karamarkovu ponudu, ali bi volio da to bude nakon nepravomoćne presude za Fimi mediju. Ta se presuda očekuje sredinom travnja i to bi se idealno poklopilo i s kampanjom za lokalne izbore koji se održavaju 26. svibnja.

U HDZ-u smatraju da bi Mihanovićev ulazak u Predsjedništvo bio snažna poruka jer novo vodstvo i tzv. novi HDZ podržava čovjek koji je progovorio o kriminalu u toj stranci. Mihanovićev ulazak u sam vrh HDZ-a značio bi i da nije cijela stranka korumpirana, a posebno ne njenih oko 220.000 članova, nego su joj naštetili pojedinci kojima se sada sudi.

– Kada bi pred lokalne izbore u kampanju s Karamarkom krenuo i Mihanović, to bi među biračima sigurno bilo pozitivno doživljeno – kažu u HDZ-u. Hoće li Mihanović preuzeti funkciju baš glavnog rizničara ili neku drugu, još je ostavljeno za razgovore, ali sasvim je sigurno da će prihvatiti ponudu o ulasku u Predsjedništvo stranke. Ili će biti kooptiran ili će preko neke druge funkcije, koja to po Statutu HDZ-a omogućuje, ući u vodstvo. Mihanović je jedan od utemeljitelja Mladeži HDZ-a, a njegova obitelj poznavala je pokojnog Franju Tuđmana još od ‘60-ih godina. Devedesetih godina uglednu splitsku obitelj Mihanović upoznao je i Sanader.

>>Mihanović Sloković: Rekli ste mi da suzim iskaz. Ona: Ovo je škandal!

>>Našli su najslabiju kariku: Ljubav Barišića i N. Jurak

>>'Vlada mora hitno vratiti "zviždače" na posao ili sama otići!'

Komentara 17

QW
qwerty
13:07 10.02.2013.

gotovi su. gotovo je gotovo.

BB
bbarmagedon
13:10 10.02.2013.

ma ljudi moji karamarko je genij

DU
Deleted user
13:03 10.02.2013.

ovo mi se ne sviđa, jednom nelojalan, uvjek nelojalan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije