Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob s ministrom?

Ravnateljica AUDIO-a Iva Galić podnijela ostavku

iva galic
Slavko Midžor/Pixsell
15.06.2011.
u 19:51

Nagađa se da je razlog ostavke sukob s ministrom Popijačem što I. Galić demantira.

Ravnateljica Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) Iva Galić potvrdila je da je Upravnom vijeću podnijela neopozivu ostavku, ali ne želi komentirati razloge. Nagađanja su počela, neki od bolje upućenih tvrde kako je njezina smjena bila zatražena, a neki da je za nju vodstvo takve Agencije ipak bio prevelik zalogaj. Možda ne zbog količine posla, nego odgovornosti koje nosi sa sobom upravljanje nad izuzetno vrijednom imovinom i odlukama koje se oko nje donose.

Pa je zato tražila prije svakog potpisa da svoj pristanak na pojedinu odluku da i Upravno vijeće na čijem je čelu Petar Čobanković. Kako takav pristanak nije dobivala, nije htjela ništa potpisati te je zato bila prisiljena i povući se. Navodno je već i posljednjih mjesec dana prekinula komunikaciju s osobama u Vladi. Visokopozicionirana osoba u Vladi ipak tvrdi da većih odluka AUDIO nije niti imao jer radi tek dva i pol mjeseca, te se je još radilo na ustrojstvu i donošenju pravilnika. Ipak, neki od investitora koji čekaju samo odluku AUDIO-a, jer su od ostalih sve potrebne potpise sakupili, potvrdili su nam kako Agencija nije ništa htjela potpisati, odnosno znaju da I.Galić to nije htjela učiniti na svoju ruku. Smatraju kako oprez i ne čudi zbog sve učestalijih kaznenih prijava.

A AUDIO upravlja imovinom koja se odnosi na udjele države u oko 430 tvrtki čija se vrijednost procijenjuje na blizu dvije milijarde kuna, čemu treba i pridodati rezervirani portfelj za bivše vlasnike u kojem se nalaze 223 društva čija je nominalna vrijednost 558,45 milijuna kuna. Tu je i upravljanje nad oko dva milijuna hektara šuma i šumskog zemljišta, oko 550 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta te oko 42 milijuna četvornih metara građevinskog zemljišta... Prvotno nagađanje ostavke I. Galić bio je navodni njezin sukob s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i to zbog ugovora između Jadroplova, u čijem je Nadzornom odboru I. Galić, i Brodosplita.

- To sigurno nije razlog, no koji je ne želim ga navoditi – rekla nam je Galić. Isto nam je potvrdio i ministar Popijač.

- To nema veze – kaže Popijač. ( Jadroplov naime nije prvotno pristao na financiranje broda koji se gradi u Brodosplitu, no potom je promijenio mišljenje i pristao na financiranje pri gradnji, a ne kod isporuke broda što je u početku tražio. ).

Popijač podsjeća da je upravo on htio I. Galić na čelnoj poziciji AUDIO-a. I. Galić je postavljena na tu poziciju prije samo dva mjeseca, a zamijenila je Vedrana Duvnjaka koji je na čelu AUDIO-a bio i kraće, niti mjesec dana. Vlada će na današnjoj sjednici I.Galić razriješiti dužnosti, a tko je potencijalni nasljednik još nije poznato.

Ključne riječi

Komentara 9

BI
Bisera
01:19 16.06.2011.

na stijepana misln

OB
-obrisani-
21:29 15.06.2011.

Onda, koji je razlog ostavke? Ne ide pošteno nikako?

BI
Bisera
01:18 16.06.2011.

to je tribalo prije a ne sad po drpenzi ,,,,,,,,,ajme a svi na stiopu .........ni fer play

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije