Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haški bjegunac

Ratko Mladić se skrivao u Novom Beogradu još 2008. godine?

ratko mladic
arhiva vl
23.10.2010.
u 09:18

"Neimonovani istražitelj" opisuje kako Mladić vodi “asketski život u velikoj, sivoj kuli u Novom Beogradu, gdje može nestati kao duh”.

BEOGRAD - Iako srbijanski dužnosnici tvrde kako se uz Gorana Hadžića, najtraženijem haaškom bjeguncu Ratku Mladiću gubi svaki trag u veljači 2006. beogradski Blic donosi danas tekst u kojemu tvrdi, pozivajući se na pisanje New York Timesa koji donosi izjavu dužnosnika sigiornosne službe Sbrije kako je "motrio na Mladića koji se skrivao u stanu na Novom Beogradu tijekom 2008".

Blic dodaje kako su srbijanske civilne i vojne sigurnosne službe imale podatke o Mladićevom kretanju do prosinca 2005. dok glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić tvrdi da je 2008. "najviši" datum koji se do sada spominjao u javnosti kad je riječ o saznanjima srpskih službi no dodao je kako mu „nije poznato da je neki istražitelj motrio stan Ratka Mladića tijkom 2008.“, ali da je to moguće.

Prenoseći NYT i izjavu "neimenovanog istražitelja", Blic piše kako Mladić “nikada nije napuštao stan, čak ni da bi otišao do parka” i dodaje “bilo je to kao da je u kućnom zatvoru”.

"Neimonovani istražitelj" opisuje kako Mladić vodi “asketski život u velikoj, sivoj kuli u Novom Beogradu, gdje može nestati kao duh”.

- Gospodin Mladić je bio jako dicipliniran. Ostajao je u svom stanu, a hranu i potrepštine su mu donosili. Živio je u visokoj zgradi s 40 drugih stanova, u Novom Beogradu gdje na 70.000 ljudi ima 54 policajca, sjeća se neimenovani istražitelj, piše Blic. Ugledni američki dnevnik navodi kako “istražitelji i prijatelji gospodina Mladića kažu da se njegova mreža pomagača svela na samo jednog ili dva čovjeka, duboko lojalna suradnika koji vjerojatno imaju veze s bivšom JA i koji mu pomažu na način koji samo malo nalikuje na način kako je učinjneo uhićenom Radovanu Karadžiću”.

Izvori NYT tvrde da Mladić vjerojatno živi “teže” nego Karadžić jer je odbio skrivati prerušavanjem već je izabrao “život u dubokoj tajnosti i moguće je da je bolestan”.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:36 23.10.2010.

Mladića vjerojatno i danas štite velikosrpski političari i dio vojnoga miljea. To da je on umro 2008. godine su najobicnije floskule, a još veće su floskule naklapanja da se nalazi u Ruskoj Federaciji. Zločinac on i oni koji ga štite!

Avatar Chicha
Chicha
02:09 25.10.2010.

Mozda se krije u Novom Zagrebu? Ko to zna? Nego sta bi sa Osama BinMiladinom? Ja tipujem da je on ovde negde na Manhattanu u New York-u. Sta vi mislite?.

VU
vucko
10:46 24.10.2010.

Danas nitko sa sigurnoscu moze reci gdje je RZ-Ratko Mladic.Sve opcije su otvorene,poznato je samo da je ovisan o ljecnickoj kontroli ,jer je diabeticar. A Slobodan Milosevic nije otrovan,to je lazna srbska propaganda.Imao je privatnu njegu u Den Haagu od srbskog ljecnika koji mu je dao medikamente bez znanja Haaskih ljecnika,sto je za njega bilo kobno.U toku obdukcije tijela je to ustanovljeno uz prisutnost jednog ruskog ljecnickog tima, a bio je prisutan i njegov sin,koji je stigao u Den Haag ruskim avionom i prevezen limuzinom ruskog veleposlanika u Nizozemskoj, iako je za njime izdata internacionalna tjeralica srbske policije. Isto tako se ponovo vratio u Rusiju jer je tamo dobio pravo na azil kao i njegova majka . U Haagu se jos nalazi vec 5 god. Vojislav Seselj, a sudski proces jos nije zavrsen,a vjerojatno ce biti izrecena presuda do lijetaa 2011. god. Ono sto je interesantno ,kada mu je dostavljena optuznica onda je izjavio : Vi ste mi optuznicu dostavili na hrvatskom jeziku.Ja taj jezik ne razumijem i molim vas da je prevedete na srbski jezik. Znaci ipak dva razlicita jezika !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije