Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemunski klan

Rat branitelja Kalinića i Simovića za dobivanje povoljnijeg statusa

sretko i miloš
VL
20.08.2010.
u 10:16

- Kalinić koji ima dvije presude, na 40 i 35 godina zatvora, ne može računati na povlašteni status - tvrdi se.

BEOGRAD - U sjeni skorog izručenja Sretka Kalinića Srbiji, daleko od očiju javnosti, vodi se pravi "rat" između njegovih te odvjetnika i prijatelja drugog odnedavna uhićenog "zemunca" Miloša Simovića jer svatko sa svoje strane pokušava za jednog, odnosno drugog izboriti što povoljniji status kod pravosudnih organa, pišu današnje beogradske Večernje novosti.

Svakodnevno se javnost zasipa informacijama što će tko od dvojice doskorašnjih suboraca otkriti o nerasvijetljenim zločinima pa Kalinić navodno nudi "istinu" o likvidacijama Branka Jevtovića Jorge i dvojice tjelohranitelja Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, ubojstvu zaštićenog svjedoka Zorana Vukojevića Vuka, spreman je reći i kako su ubijeni Milan Jurišić Jura i Ninoslav Konstantinović, gdje se kriju Luka Bojović i preostali bjegunac Vladimir Milisavljević Budala, tko je likvidirao Iliju Novovića i Gorana Marića..., piše ovaj dnevnik.

- Kalinić koji ima dvije presude, na 40 i 35 godina zatvora, ne može računati na povlašteni status. On doduše može tražiti ponovno suđenje, jer su mu kazne izrečene u odsustvu. Nagodi li se, mogao bi dobiti nekoliko godina manje ili bolje uvjete u zatvoru. On kao ubojica ne može biti svjedok pokajnik - kaže izvor Novosti blizak pravosuđu. Poznavatelji "zemunskog klana" navode kako je Kalinić "puki profesionalac", koji je ubijao za novac i svaku likvidaciju je naplatio, dio je novca dobio i od otmica, a najsuroviji je bio prema Suadu Musiću kojega je zvjerski mučio, tvrdi list.

- On ne zna ništa o poslovima Milorada Ulemeka, Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, ali bi mogao kazati tko je zapovjedio ubojstva i davao novac - objašnjava izvor. S druge strane, Miloš Simović također nudi "zanimljivu priču". Doduše, priliku za svjedoka pokajnika propustio je 2003. i 2004. kada mu je preko odvjetnika i obitelji za svjedočenje ponuđen povlašteni status.

- Riječ je o Spasojevićevoj desnoj ruci i glavnom organizatoru svih poslova. On je bio taj koji je Spasojevićeve zapovjedi prenosio prema dolje. Simović bi mogao ispričati i o političarima koji su dolazili u Šilerovu (sjedište "kuma" zemunskog klana Spasojevića), posebno onima koji su bili upućeni u pripremu atentata na srpskog premijera Đinđića, tvrde izvori Novosti.

Komentara 4

Avatar zanusi13
zanusi13
14:06 20.08.2010.

Kažu \"govori izvor, navodi izvor\" - čitaj Miloš Vasić...

BA
Barts
13:22 20.08.2010.

Simovic je Kalinicu prenosio naredjenja ,sudeci po vama novinarima ,tako da ce pre Simovic da dobije status svedoka saradnika.

OB
-obrisani-
14:01 20.08.2010.

ne razumem naslov???kakvi branitelji i rat???ja pomislio da su trazili braniteljske mirovine....ne kaze se branitelj cak ni na bilo kakvom novom ili starom ili kom god vec hrvatskom,nego branilac ili odvjetnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije